BURGERI DE VITĂ

Pentru zilele în care vreți să vă desfătați și să uitați de dietă. Un adevărat festin!
INGREDIENTE CHIFTELE: (4 bucăți mici)
  • 450 g carne tocată de vită;
  • Sare;
  • Piper;
  • Cimbru;
  • Boia dulce;
  • 2 linguri de ketchup;
  • 1 lingură de muștar;
Plus:
  • 4 chifle;
  • Sos pesto roșu; (opțional)
  • Sos pentru burgeri;
  • 1 roșie;
  • 2 castraveți murați;
  • 4 frunze de salată;
  • Câteva felii de ceapă;
  • 8 felii de bacon.
Am amestecat bine carnea cu condimentele și am format 4 chiftele, după cum m-am priceput. Le-am pus, pe fiecare, pe hârtie de copt și le-am dat la rece, să se odihnească, aproximativ 30 de minute. 
Între timp, m-am ocupat de restul ingredientelor pentru burgeri. Am feliat legumele cât mai fin și am gătit bacon-ul în tigaia grill, până a devenit crocant.
În aceeași tigaie am prăjit apoi chiftelele. Câte 2 minute pe fiecare parte. (În 2 serii). Când au fost gata, am pus câte o felie de cașcaval cheddar pe fiecare chiftea fierbinte și am acoperit cu un capac, până când cașcavalul s-a înmuiat.
Chiflele le-am cumpărat gata făcute, din Lidl. Le-am tăiat în două, le-am rumenit puțin într-o tigaie fără ulei și m-am apucat de montat burgerii. De jos în sus: chiflă, sos pesto roșu Baressa (Lidl), salata verde, bacon, castraveți murați, roșii, ceapă, chiftea, sos pentru burgeri (Hellmann’s), chiflă. Am fixat totul cu un băț pentru frigărui și am servit cu cartofi wedges.
Vă recomand, dacă aveți timp, să preparați în casă sosul pentru burgeri. Iese mult mai aromat. Vă voi lăsa rețeta într-o postare viitoare.
Poftă bună!

Un comentariu

Dă-i un răspuns lui DULCEAȚĂ DE CEAPĂ – Zice MamiAnulează răspunsul