PUI CU CAJU (la multicooker)

Astăzi ne era poftă de mâncare cu iz asiatic și, în loc să comandăm, cum am fi făcut acum vreun an și jumătate, am pus multicookerul Tefal One Pot la treabă. Rezultatul? În mai puțin de 30 de minute aveam gata puiul, garnitura și ceva șnițele. (Clar nu ar fi ajuns comanda în timpul acesta, deci bine că nu am comandat!)

Rețeta se poate adapta atât pentru alte modele de multicooker, cât și pentru gătirea pe plită. Are un gust bogat de la condimente și caju, ușor picant, iar sosul este lipicios, legat, perfect!

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui;

  • 250 g amestec de legume chinezești congelate;

  • 2 linguri de amidon;

  • 150 ml passata de roșii;

  • 1 lingură de oțet de orez;

  • 2 linguri sos de soia;

  • 1 lingură de sos chilli dulce;

  • 1 lingură de zahăr brun;

  • 50 g caju;

  • 1 lingură de ulei aromatizat cu usturoi;

  • 1 lingură ajvar iute;

  • 1 linguriță mix Holy Shit;

  • Sare și piper, după gust.

Am tăiat pieptul fâșii subțiri, l-am sărat și piperat, apoi l-am tăvălit într-o lingură de amidon. În vasul multicookerului am pus o lingură de ulei aromatizat cu usturoi și am prăjit fâșiile de pui până ce au prins culoare, apoi am adăugat nucile caju și legumele congelate și am călit totul pentru 2-3 minute.

Într-un bol am amestecat passata de roșii, oțetul, sosul de soia, sosul chilli, ajvarul, zahărul și mixul de condimente. Într-un pahar am desfăcut o lingură de amidon în aproximativ 150-200 ml de apă (în funcție de cât de mult sos doriți). Am pus ambele amestecuri în vasul multicookerului, am amestecat și am setat programul de gătire sub presiune, treapta High, pentru 15 minute.

Am depresurizat aparatul și am mutat mâncarea într-un bol. Am servit cu garnitură de orez prăjit. (Click pe link pentru rețetă!)

Ne-a plăcut tare mult și deja am decis: mâncarea asiatică gătită acasă nu doar că este mai sănătoasă, dar este și mult mai gustoasă, făcută exact pe gustul nostru!

Sper să vă placă și vouă! Poftă bună!

Un comentariu

Dă-i un răspuns lui OREZ PRĂJIT CU MIERE, GHIMBIR ȘI USTUROI – Zice MamiAnulează răspunsul