CARNE DE PORC ÎN SOS PICANT CU USTUROI VERDE

Plecând de la clasicul ostropel cu carne de porc  și profitând că am găsit ajvar la Lidl în săptămâna Deluxe, am făcut o mâncare cu carne de porc și sos picant, aromatizată cu mult usturoi verde. A ieșit așa de bună, încât merită să împart rețeta cu voi.
INGREDIENTE: (4 PORȚII)
– 500 g gulaș de porc;
– 2 linguri ajvar picant;
– 150 ml roșii pasate;
– 1/2 de linguriță de cimbru;
– 3 fire de usturoi verde;
– 1 lingură de ulei;
– sare.
Am spălat carnea, am tăiat-o în bucățele micuțe, apoi am pus-o la călit într-o lingură de ulei, cât să își schimbe culoarea, după care am adăugat apă, cât să o cuprindă și am lăsat-o să fiarbă la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Ajvarul este un preparat sârbesc, pe bază de ardei copți și, eventual, vinete. Poate fi mâncat pe post de zacuscă sau folosit pentru savoare la tocănițe, iahnii, mâncăruri cu sos. Dacă nu vă place, puteți omite acest ingredient și să condimentați sosul cu fulgi de chilli, însă ajvarul dă un gust minunat. La Lidl am găsit atât în varianta dulce, cât și picantă.


După cele 40 de minute de fierbere, am adăugat usturoiul verde, cimbrul și sarea, apoi ajvar-ul și roșiile pasate. Nu a fost nevoie să adaug piper, întrucât am folosit ajvar picant, însă totul ține de gust, testați și vedeți cum vă place!
Am lăsat să fiarbă împreună încă vreo 15-20 de minute, până ce sosul a scăzut și i s-a reglat consistența. 
Mâncarea poate fi servită alături de pâine proaspătă sau mămăliguță ori se poate alătura unei garnituri de orez simplu, piure de cartofi sau paste fierte.
Poftă bună!

Lasă un răspuns