Vă las astăzi o idee faină de mâncare tradițională, dar dietetică, gătită cu minimum de grăsimi la multicooker-ul Tefal One Pot. Merge adaptată și gătitului la plită, deci nu vă împiedicați de detalii, eu doar am vrut să gătesc rapid, iar carnea să fie super fragedă, bună și pentru dinții proaspăt pierduți ai Ștrumfilincăi.
Așadar, fără multe discuții și vorbărie inutilă, vă pun la treabă:
INGREDIENTE
1 morcov;
2 cepe;
1/2 ardei gras verde;
1/2 ardei gras rosu;
500 g ciuperci brune;
450 g muschiuleț de porc;
sare, piper, verdețuri mediteraneene;
150 ml passata;
1 lingura zahăr brun;
1 lingură ulei;
1 cub de unt;
3 căței de usturoi;
2 foi de dafin;
1 lingură amidon;
mărar și pătrunjel.
Am curățat legumele, le-am spălat, morcovul l-am dat pe răzătoare, ardeii și ceapa le-am tocat mărunt la cuțit, iar ciupercile le-am feliat.
Am încins oala în programul Brown cu o lingură de ulei, apoi am adaugat muschiuletul feliat, condimentându-l, după gust, cu sare, piper și verdețuri mediteraneene. L-am rumenit pe ambele părți, apoi am adăugat legumele pregătite, călindu-le și pe acestea.
Separat, am rumenit ciupercile într-un cubuleț de unt, apoi le-am adăugat și pe ele în vasul multicooker-ului. Au urmat passata, 3 căței de usturoi pisați, o lingură de zahăr brun și 2 frunze uscate de dafin.
Am setat oala pe programul de gătire sub presiune pentru 18 minute și mi-am văzut de treabă. Nu, nu am adăugat apa, vor lăsa legumele și nu vreau o mâncare zemoasă. Voi faceți după gust: dacă doriți, adăugați 100 ml de apă.
După depresurizare, am scos o parte din sos (pentru că era multicel!) și l-am amestecat cu o lingură de amidon, apoi l-am turnat înapoi în oală și am amestecat bine. Am setat oala pe simmer – fierbere la foc mic pentru 2-3 minute, cât să se călească amidonul, apoi am adăugat mărar și pătrunjel și am lăsat oala pe modul keep warm până ce am servit-o, bineînțeles, alături de mămăliguță.
Poftă bună!