Am mai zis-o și o repet: nu m-aș fi gândit acum mulți ani în urmă, când am făcut cunoștință cu ovăzul, că vom deveni prieteni apropiați. Ba dimpotrivă! Îmi amintesc și acum: primisem o ”dietă” în care trebuia să mănânc zilnic 2 linguri de fulgi de ovăz înmuiați în apă, un iaurt și 2 ouă fierte. Nimic mai oribil și mai trist!
Încetișor, am înțeles cum stă treaba cu dietele și mai ales cu bucătăria, așa că i-am acordat noi șanse ovăzului și nu doar că nu m-a dezamăgit, ba chiar nu a încetat să mă surpindă.
Așadar, indiferent de relația voastră cu ovăzul, dați o șansă acestei rețete: este bună ca o prăjitură, se poate consuma la micul dejun, alături de fructe, iaurt, dulceață, lapte, etc, sau chiar pe post de gustare/desert.
INGREDIENTE
100 g fulgi de ovăz;
35 g pudră proteică cu aromă de ciocolată (sau 2 linguri de cacao dacă nu folosiți pudră);
15 g făină de cocos;
20 g pudră proteică cu aromă de vanilie (o puteți omite sau puteți pune încă 1/2 de lingură de făină de cocos);
15 g bănuți de ciocolată neagră;
15 g fulgi de migdale;
400 g măr copt; (2 mere).
- EXTRA:
Pudrele proteice sunt dulci, așadar dacă le omiteți adăugați îndulcitorul preferat, după gust.
Eu aveam merele deja coapte, ceruseră copiii, dar se răzgândiseră, așa cum, probabil, fac toți copiii. Inventivă și total împotriva risipei alimentare, am căutat o idee în care să le folosesc apetisant. Și m-a lovit inspirația.
Dacă voi nu aveți copii care cer mere coapte și nu le mănâncă, puneți într-o tavă merele curățate de cotoare, tăiate în jumătăți, cu sau fără coajă (după cum le preferați), acoperiți tava cu folie de aluminiu și coați merele aprox. 45 de minute la 170 de grade, apoi lăsați-le să se răcească. Eu nu am pus niciun fel de îndulcitor peste mere, doar un praf de scorțișoară.
Așadar, revenind, merele mele erau deja reci, le-am pasat, apoi am trecut rapid la amestecarea tuturor ingredientelor, cu excepția fulgilor de migdale.
Am răsturnat amestecul într-o tavă micuță, tapetată cu hârtie de copt, am presărat fulgii de migdale și am copt budinca până s-a rumenit fain deasupra (aprox. 45 min), la 180 de grade.
Am lăsat-o să se răcească, dar se poate servi și caldă și am consumat-o la micul dejun, alături de iaurt și fructe proaspete.
Poftă bună!