PANNA COTTA LIGHT

Îmi place la nebunie panna cotta. Cred ca este desertul meu favorit. Finețea și delicatețea cremei de smântână se combină minunat cu fructe acrișoare. I-am redus numărul de calorii folosind Green Sugar, așa că este numai bună de savurat într-o zi toridă de vară. Înlocuind zahărul cu îndulcitor cu indice glicemic 0 am tăiat aproximativ 400 de calorii. Are gustul perfect, catifelat, întocmai ca desertul servit în restaurantele cochete din Italia.
INGREDIENTE:
  • 100 ml lapte;
  • 100 g îndulcitor;
  • 10 g gelatină;
  • Extract de vanilie (opțional);
  • 500 ml smântână pentru frișcă;
Opțional:
  • 250 g afine;
  • 2 linguri îndulcitor.
Gelatina se pune la hidratat în lapte.
Între timp, smântâna se pune pe foc împreună cu îndulcitorul. Se încălzește bine, dar nu se fierbe! Când dă semne că ar începe să fiarbă, se stinge focul, se adaugă gelatina cu lapte și se amestecă foarte bine cu un tel. Apoi, se adaugă extractul de vanilie sau vanilia pudră, după gust.
Gata, panna cotta e numai bună de turnat în forme. Se dă la rece minimum 3 ore și se servește cu sos de fructe sau dulceață. Dacă doriți să o răsturnați la servire, înainte de a turna crema în forme, umeziți formele cu apă rece!
Eu am asortat un sos de afine, care se face foarte ușor: puneți pe foc 250 g afine, două linguri de îndulcitor și 50 ml apă. Lăsați să fiarbă până la consistența dorită. 
Poftă bună!

Lasă un răspuns