BISCUIȚI VEGANI CU CACAO

Acești biscuiți înlocuiesc cu succes orice alt tip de biscuiți în care se folosesc produse animale și se pot consuma atât de către persoanele care au un regim vegan, cât și de către copiii cu alergii sau intoleranțe la produse din lapte de vacă, adaptând corespunzător cantitatea de zahăr.

INGREDIENTE (o tavă)

  • 100 g făină;

  • 35 g cacao/pudră de roșcove;

  • 100 g dulceață de căpșune;

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • 50 g zahăr;

  • 50 ml ulei;

  • 1/2 de linguriță O’cookie.

Am pus dulceața în robot și am procesat-o câteva secunde, apoi am adăugat restul ingredientelor, iar în aproximativ un minut, aluatul s-a strâns într-o bilă în vasul robotului. Aluatul este ușor de lucrat, nelipicios.

Puteți adapta rețeta după preferințe sau necesități, înlocuind praful de cacao cu pudră de roșcove, renunțând la zahăr pentru copiii mici, reducând sau mărind cantitatea, în funcție de gust. Conform acestei rețete, biscuiții ies moderat de dulci, crocanți la exterior și ușor gumați în interior, aromați de la mixul O’Cookie de la SpiceHub. Mixul conține zahăr brun 30%, scorțișoară, cuișoare, coajă de lămâie și portocală, astfel că se potrivește unei game largi de deserturi: banana bread, checuri, turtă dulce, biscuiți, fursecuri, cozonaci, muffins, plăcintă cu mere sau dovleac, putând fi comandat de aici.

Am încins cuptorul la 200 de grade.
Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am format biluțe de aluat pe care le-am aplatizat ușor în palmă. Am așezat biscuiții la distanță unii de alții, întrucât ei mai cresc la copt. Pentru biscuiți simetrici, chiar dacă e mai migălos, vă recomand să îi cântăriți. Eu am format biluțe de aluat de 10 g și am obținut o tavă mare de biscuiți.

Am copt biscuiții pentru 9 minute, la 200 de grade. Timpul de copt variază între 8 și 11 minute. Cu cât îi lăsați mai puțin, cu atât interiorul este mai moale și gumat. Cu cât îi lăsați mai mult, cu atât ei devin mai tari. (Lucru pe care nu îl dorim!). Dacă nu vă cunoașteți bine cuptorul, faceți proba coptului cu un biscuite și adaptați timpul în funcție de rezultat.

După coacere, am scos tava din cuptor și am lăsat biscuiții să se răcorească încă 5 minute în tavă, apoi i-am transferat pe un grătar pentru prăjituri, până la răcirea completă.

După ce se răcesc, biscuiții se pot depozita în cutie sau borcan cu capac și se pot consuma în aproximativ două săptămâni.

Poftă bună!

Lasă un răspuns