WAFFLES CU BANANE (BABY FRIENDLY)

Ce altceva mai facem cu bananele prea coapte, în afară de banana bread, brioșe, chec tartă tatin, smoothie sau biscuiți? Waffles, vafe sau goffre, spuneți-le cum vreți. Ingredientele sunt simple și puține, tot ce vă trebuie este un aparat pentru copt vafe.

La preparare am folosit făină Pambac tip 000, pentru un aluat crocant la exterior și pufos la interior, ideal pentru niște waffles reușite.

Rețeta poate fi lejer una vegană (de post), dacă înlocuiți laptele animal cu lapte vegetal, fiind potrivită copiilor, mai mari sau mai mici, inclusiv celor ce au intoleranțe sau alergii la produsele lactate.

INGREDIENTE (9 bucăți)

  • 175 g făină Pambac tip 000;

  • 90 ml lapte vegetal/animal;

  • 15 ml ulei;

  • 1 linguriță de praf de copt;

  • 1 vârf de linguriță de bicarbonat;

  • 1 ou;

  • 1 banană coaptă;

  • 1 lingură de zahăr; (opțional)

  • 1/2 de linguriță pastă de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;

  • 1/2 de linguriță de mix Apple Pie;

  • Un praf de sare.

În vasul robotului de bucătărie am pus toate ingredientele și am pulsat câteva secunde, până am obținut un aluat omogen.

Am lăsat aluatul câteva minute, timp cât am încins aparatul. Am pus câte o lingură de aluat și am copt waffles pe treapta 4 (din 5!), conform timer-ului aparatului.

Vafele se pot servi simple, cu iaurt și scorțișoară, sirop, unt de arahide și fructe, cremă de ciocolată și frișcă, după preferințe. O bucată are în jur de 120 kcal.

Vafele se pot păstra 2 zile la temperatura camerei sau până la 5 zile la frigider. Totodată, le puteți congela (cu hârtie de copt între ele, puse în pungă pentru congelator) până la 3 luni. Când le scoateți din congelator, este suficient să le încălziți în toaster și vor fi ca proaspăt coapte.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *