FURSECURI CU LĂMÂIE (LEMON CRINKLES)

Nu e Crăciun fără fursecuri. O fi o tradiție împrumutată de la americani, dar am adaptat-o ușor pentru că și la noi se coceau (și încă se coc!) pentru sărbători cornulețe, nuci, faguri, prăjituri cu foi și multe altele.

Pe site găsiți deja varianta de crinkles cu ciocolată, care nu lipsesc de la niciun Crăciun de al nostru, dar astăzi vreau să vă prezint și o variantă mai light, dar la fel de savuroasă: crinkles cu lămâie.
Bineînțeles, le-am făcut cu făina mea favorită: făina Grania pentru prăjituri!

INGREDIENTE (12-14 fursecuri)

  • 100 g de făină Grania pentru prăjituri;

  • 50 g de zahăr;

  • Coaja rasă de la o lămâie;

  • 1 lingură zeamă de lămâie;

  • 1 ou;

  • 30 g unt moale;

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • Un praf de sare;

  • 100 g zahăr pudră.

Am mixat untul moale cu oul și zahărul, apoi am adăugat zeama de lămâie și coaja de lămâie. Am dat mixerul deoparte, am adăugat făina, praful de copt și sarea și am omogenizat aluatul cu o spatulă.

Aluatul este moale și lipicios, are nevoie să stea 2-3 ore la rece, înainte de a forma biscuiții.

După răcirea aluatului, am încins cuptorul la 190 de grade, apoi am pus zahărul pudră într-o casoletă cu capac. Am format biluțe de aluat pe care le-am tăvălit bine prin zahăr, apoi le-am dat la congelator (cu tot cu casoletă) pentru 5-10 minute.

Între timp, am așternut hârtie de copt pe o tavă, după care am așezat fursecurile, la distanță, și le-am copt 8 minute. Timpul poate varia între 7 și 10 minute, în funcție de cuptor. Cu cât sunt mai puțin coapte (dar nu crude!), fursecurile sunt mai moi la interior, ușor gumate. Cu cât le coaceți mai mult, ele devin tari și sfărâmicioase, deci trebuie să găsiți echilibrul. Dacă nu cunoașteți bine cuptorul, faceți proba coptului cu un fursec și adaptați timpul în funcție de rezultat.

Imediat după coacere, fursecurile sunt moi, ele se întăresc pe măsură ce se răcesc. Așadar, lăsați-le cam 5 minute în tavă, să se răcorească, apoi le mutați, cu grijă, pe un grătar pentru prăjituri, până la răcirea completă.

După răcire, mutați fursecurile într-o cutie pentru prăjituri, cu capac. Se pot consuma în decurs de o săptămână, însă sigur nu rezistă atât de mult nemâncate, întrucât sunt savuroase, delicate și cu o aromă fresh de lămâie, de chiar nu ai cum să te oprești!

Poftă bună!

Lasă un răspuns