Dacă și pe voi vă bântuie des pofta de dulce sau vă gândiți ce ați putea să mai puneți celor mici (sau mari!) la pachet, vă dau o idee nou-nouță de brioșe delicioase și sănătoase! Notați, da?
INGREDIENTE 6 Brioșe
100 g făină integrală;
50 g miere;
80 g iaurt grecesc;
30 g zahăr brun;
1 ou;
40 g unt topit;
1 linguriță de praf de copt;
1/4 de linguriță de scorțișoară;
1/2 de linguriță pastă de vanilie;
Un praf de sare.
Pentru pregătirea aluatului aveți nevoie de un bol și un tel. Adică, puneți toate ingredientele în bol și omogenizați cu telul. Nimic mai simplu!
Am folosit o formă pentru brioșe în care am așezat hârtie specială, am umplut formele 3/4 cu aluat, Ștrumfilinca a ținut morțiș să folosim decorațiuni (eu nu!), apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru vreo 25 de minute. (Până trece testul scobitorii).
Ce miros fain de miere și scorțișoară s-a răspândit în toată casa! Arome de toamnă, cu gust bun de tot!
Brioșele se pot păstra 3-4 zile în recipient închis pentru a nu se usca, până la o săptămână în frigider sau chiar o lună în congelator. Dacă alegeți să le congelați, trebuie să le lăsați la frigider câteva ore sau vreo oră pe blat, la temperatura camerei, înainte de a le consuma. Vor fi foarte faine și fragede după decongelare.
Poftă bună!