WAFFLES CU IAURT ȘI FĂINĂ INTEGRALĂ

Cui nu îi place să își înceapă ziua cu un mic dejun consistent, sănătos și delicios? Vă propun astăzi să încercați o nouă rețetă de waffles, din ingrediente sănătoase, bogate în proteine, fără unt sau ulei, dar foarte, foarte pufoase!

Din ingredientele de mai jos rezultă cam 6 porții de waffles, fiecare având aproximativ 220 kcal. E bine de tot! Mă rog, dacă le serviți cu cremă de ciocolată, fructe și frișcă (așa cum aș face eu dacă nu m-aș zgârci la calorii!), calculați voi câte calorii rezultă.
În poza de mai sus am cam 2/3 de porție (porția are 5 inimioare) și le-am servit pudrate cu zahăr și acompaniate de dulceață de afine și afine proaspete.

INGREDIENTE

  • 200 g făină integrală;

  • 500 g iaurt grecesc 2%;

  • 3 ouă mari;

  • 2 linguri de zahăr brun (opțional)

  • 1 lingură extract de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;

  • 1/2 de linguriță de bicarbonat;

Am pus toate ingredientele într-un bol și am amestecat bine cu un tel, până la omogenizare. Am lăsat compoziția să se odihnească pentru 10 minute.

Între timp, am încins aparatul de waffles și am început să le coc, până au devenit aurii.

Pentru aparatul meu au rezultat 6 waffles mari, deci 6 porții generoase. Sunt perfecte pentru a le oferi și celor mici, puteți renunța fără griji la zahărul din compoziție!

Totodată, puteți pregăti aluatul în avans și să îl păstrați în frigider până la coacere, ceea ce economisește timp, mai ales dacă sunteți pe fugă dimineața!

Alte rețete de waffles găsiți aici.

Sunt atât de bune, încât nu aveți niciun motiv să nu le încercați! Aștept să îmi povestiți cum le serviți. 😁

Poftă bună!

Lasă un răspuns