Vă propun astăzi cea mai simplă și la îndemână rețetă de chec. Pufos și aromat, fără cântar, fără multe vase murdărite și cu reușită garantată.
INGREDIENTE:
– 1 pahar de iaurt;
– 1 1/2 zahăr;
– 1/2 pahar de ulei;
– 3 pahare de făină;
– 1 lingură de extract de vanilie;
– 1 plic de praf de copt;
– 4 ouă.
Am folosit drept măsură paharul de iaurt, de 150 g. Am mixat toate ingredientele într-un bol.
Am tapetat o formă de chec cu hârtie de copt și am pus aluatul în tavă.
Am dat la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 45 de minute, până a trecut testul scobitorii. Am obținut un chec foarte pufos, fără efort și fără cântar. Este aromat și fraged, are o textură grozavă. Îl puteți folosi și ca blat de tort sau îl puteți îmbogăți cu cacao, nuci sau fructe, după plac.
Alte două variante de chec găsiți aici.
Poftă bună!