FRIPTURĂ DE PORC CU SOS LA MULTICOOKER

Vă spun sincer că multicooker-ul Tefal mi-a salvat mult timp petrecut în bucătărie, timp prețios în care pot face orice altceva. Mă rog, nu înțelegeți că orice îmi doresc, mamele nu au luxul acesta. Dar da, reușesc să mă joc mai mult Lego, să colorez mai mult, să fiu o bunică bună pentru bebelușii de plastic, să fiu un pacient ascultător pentru micii doctori care domiciliază și seamănă cu noi, precum și alte activități asemănătoare. Lăsând gluma la o parte și cu mențiunea că nu este un articol sponsorizat, multicooker-ul gătește rapid, fără prea multă implicare din partea mea și, culmea, îi iese o mâncare excelentă, perfect gătită!

Preparatul de astăzi poate fi personalizat după preferințele voastre și se potrivește atât lângă piure, paste, orez, mămăligă sau chiar pâine caldă. Varianta tradițională, ușor modificată și gătită pe foc, o găsiți aici.

INGREDIENTE

  • 600 g pulpă de porc;

  • 400 ml passata de roșii;

  • 50 ml de vin alb;

  • 50 ml apă;

  • 2 linguri ajvar; (opțional)

  • 5 căței de usturoi pisați;

  • 1 crenguță de cimbru;

  • Sare și piper.

Am pus carnea în vasul multicooker-ului pe Brown pentru aprox. 5 minute, până ce și-a schimbat culoarea și s-a rumenit ușor. Nu am pus deloc ulei în vas.

Am adăugat apoi toate celelalte ingrediente, am amestecat ușor și am setat programul Stew/Meat pentru 40 de minute. Aparatului i-a luat cam 10 minute să se presurizeze, însă nu stau niciodată cu ochii pe el. După ce îi setez programul de gătire îl las să își vadă de treabă în voie.

Pentru că nu mă grăbeam cu masa, am lăsat multicooker-ul să se depresurizeze singur și să stea în modul Keep Warm încă vreo oră, pânâ la prânz. Dacă vă grăbiți, depresurizați manual și serviți imediat cu o garnitură la alegere.

În concluzie, munca mea pentru aceasta mâncare este de cel mult 10 minute, iar mâncarea este suficientă pentru 4-6 porții (în funcție de garnitura aleasă), se păstrează foarte bine la frigider, se încălzește ușor pe foc sau la microunde și, teoretic, merge și congelată, însă nu aș știi să vă spun exact pentru că nu am încercat.
Gata, am fost harnică și azi!

Lasă un răspuns