Din categoria cum să transformăm niște alimente pe care nu le mai consumăm (în cazul meu, bananele!) în ceva mega delicios care dispare imediat din farfurie, s-a născut această rețetă. Ei bine, inițial îmi propusesem să fac o prăjitură răsturnată cu banane (va urma! și până atunci aveți tarta tatin cu banane), însă nu aveam suficient unt, dar aveam iaurt din belșug. Așadar, am încropit ceva foarte rapid și cu un rezultat impresionant.
INGREDIENTE
10 biscuiți Petit Beurre;
400 g iaurt grecesc;
50 ml lapte;
1 plic de gelatină;
50 g zahăr pudră;
1 lingură de sirop de arțar;
1/2 de linguriță pastă de vanilie;
50 g fulgi de ciocolată;
2 banane bine coapte.
Am pus gelatina la hidratat în lapte, apoi într-o formă de sticlă (tip tavă de chec) am așezat 4 biscuiți clasici tip Petit Beurre.
Într-un bol am pus iaurtul, zahărul, siropul de agave și vanilia și am mixat cam 2 minute. Am încălzit gelatina pe foc, cât să topesc granulele, dar fără să o fierb. Fierberea distruge gelatina, deci atenție! Apoi, cu mixerul pornit, am turnat gelatina topită în amestecul de iaurt și am mixat aproximativ un minut, cât să se distribuie foarte bine gelatina în cremă.
Am adăugat fulgii de ciocolată și i-am amestecat cu o spatulă. Compoziția astfel obținută o împărțiți în 3, ochiometric sau cu cântarul. Ne-a rămas doar montarea, așadar, de jos în sus: biscuiți, 1/3 de cremă, 1 banană feliată, biscuiți, 1/3 de cremă, 1 banană feliată, 1/3 de cremă și decor. Simplu tare, nu-i așa?
Este o prăjitură ușoară, răcoritoare (cred că merge făcută și vara, cu fructe de sezon!), din care abia reușești să te oprești!
Prăjitura are nevoie de 3-4 ore de repaos la rece, înainte de servire. Se feliază frumos și poate fi o idee pentru un desert lejer pentru orice zi a săptămânii.
Poftă bună!