TERCI DE OVĂZ CU MERE ȘI NUCI (LA MULTICOOKER)

Aș putea mânca terci de ovăz în fiecare dimineață, fără excepție. Combinațiile sunt nenumărate, astfel că puteți obține un gust nou de fiecare dată. Vara prefer terciul la rece, iar iarna îmi place să îmi încep diminețile cu un bol de terci cald, aromat în funcție de ingredientele pe care le am la îndemână. Alte variante de gătire a terciului de ovăz pe plită o găsiți aici sau aici.

Astăzi vă prezint o variantă de terci de ovăz cu mere, nuci și scorțișoară, cu gust de plăcintă de mere, atât de reconfortant și de hrănitor! Ca bonus, l-am fâcut la multicooker, rapid și fără să îl păzesc!

INGREDIENTE (4 porȚii)

  • 2 pahare fulgi de ovăz;

  • 2 pahare de apă;

  • 2 pahare de lapte;

  • 2 mere tăiate cubulețe;

  • 1 linguriță de scorțișoară;

  • 40 g nuci;

  • 2 linguri de zahăr brun;

  • 1 lingură de sirop de arțar;

  • 1/2 de linguriță pastă de vanilie;

  • Un praf de sare.

Am pus toate ingredientele în vasul multicookerului, am amestecat și am setat programul Oatmeal, 6 minute.

Am lăsat aparatul să se depresurizeze singur (aprox. 15 minute), am ridicat capacul și am amestecat, apoi am lăsat încă 5 minute și am servit cu topping de miere și nuci.

O altă variantă de preparare, când nu vă grăbiți, este în modul Slow Cook pentru 30 de minute.

Terciul se poate păstra la frigider 5-7 zile și se poate încălzi pe foc sau la microunde, adăugând puțin lapte (sau apă).

Poftă bună!

Lasă un răspuns