FURSECURI CU BANANĂ ȘI COCOS (DE POST)

Pentru că suntem în postul Crăciunului, vă aduc o rețetă de fursecuri de post, moi, aromate și rapid de preparat. Totodată, aceste fursecuri sunt potrivite pentru copiii cu alergii și intoleranțe la lactate sau ouă. Pentru copii sub doi ani, puteți reduce corespunzător cantitatea de zahăr sau o puteți omite cu totul.

De asemenea, acești biscuiței sunt o metodă excelentă de reciclare a bananelor prea coapte. Fac precizarea aceasta întrucât sunt întrebată deseori ce se poate prepara din banane prea coapte. (Se pare că toată lumea cumpără prea multe banane!). Pe site veți găsi și alte rețete cu banane.

Pentru aluat am folosit câteva ingrediente: făină Grania pentru prăjituri, banană coaptă, fulgi de cocos, ulei și arome: vanilie și scorțișoară. Dacă vă place aroma, puteți folosi și cardamom sau puteți personaliza rețeta adăugând câteva nuci mărunțite sau alune în compoziție. Fursecurile sunt fragede, dar au o textură crocănțică, specifică fulgilor de cocos. Eu zic că o să vă placă!

INGREDIENTE

  • 150 g făină Grania pentru prăjituri;

  • 1 banană coaptă pisată;

  • 50 g zahăr;

  • 60 ml ulei;

  • 40 g fulgi de cocos;

  • Un praf de scorțișoară;

  • 1/2 linguriță pastă de vanilie;

  • 5 g praf de copt.


Am încins cuptorul la 190 de grade.

Am pisat banana, apoi am adăugat și restul ingredientelor, omogenizând cu o furculiță. Aluatul este omogen, dar destul de lipicios, însă se modelează ușor cu palmele umezite.
Din aluat am format 20 de biscuiți pe care i-am aplatizat ușor în palmă și i-am pus în tavă, pe hârtie de copt, păstrând spațiu între ei, întrucât vor crește la copt.

Am dat fursecurile la cuptorul preîncălzit pentru 15-16 minute, până se rumenesc ușor deasupra. După coacere, le-am lăsat încă vreo 2-3 minute în tavă, apoi le-am transferat pe un grătar pentru prăjituri până la răcirea completă.

După răcire, am mutat fursecurile într-un borcan cu capac și urmează să le consumăm în 3-4 zile. Ca informație nutritivă, un fursec are aproximativ 80 kcal,

Poftă bună!

Lasă un răspuns