FASOLE PĂSTĂI CU CARNE DE PORC (LA MULTICOOKER)

Pe site găsiți două rețete de fasole păstăi: de post și cu carne de porc, gătite în varianta tradițională, pe plită. Dar de când am multicookerul Tefal One Pot, gătesc tot mai rar în varianta tradițională, întrucât gătirea la acest aparat este extrem de simplă, rapidă și gustoasă, așadar era vremea să vă împărtășesc și varianta de păstăi cu carne la multicooker.

Mâncarea se face aproape singură, nu are nevoie să o păzesc, nu se prinde, nu are nevoie să fie amestecată, etc. Asta se traduce prin mai mult timp să mă ocup de alte activități, timp în care multicookerul își vede liniștit de treabă. Fac din nou precizarea că nu este un articol sponsorizat, laud acest aparat pentru că îmi place cu adevărat și îl consider extrem de util în bucătărie, în special pentru mămici ocupate care gătesc zilnic.

INGREDIENTE 6 porții

  • 600 g pulpă de porc;

  • 500 g fasole păstăi congelată;

  • 1 ceapă mare;

  • 1 ardei roșu;

  • 1 morcov;

  • 400 g roșii tocate;

  • 2 linguri ajvar (opțional);

  • 3 căței de usturoi pisați;

  • 1 lingură de ulei;

  • Sare, piper, cimbru;

  • Pătrunjel verde și mărar.

Am tăiat carnea în bucăți potrivite și am condimentat-o cu sare și piper. Am tocat ceapa, ardeiul și morcovul.

Am pus carnea și legumele la călit, într-o lingură de ulei pe programul Brown, amestecând din când în când, până ce carnea și-a schimbat culoarea. (Aprox. 5-7 minute).

Am adăugat conserva de roșii tocate și ajvarul (îl puteți omite, dar mie imi place mult savoarea pe care o dă preparatelor, îl cumpăr din Lidl), apoi am adăugat și aprox. 100-150 ml de apă. Am închis capacul și am setat programul de gătire sub presiune, treapta High pentru 30 de minute.

La finalizarea programului am depresurizat manual, am gustat (dacă este necesar condimentați suplimentar cu sare și piper), apoi am adăugat fasolea congelată, o linguriță de cimbru uscat și usturoiul pisat.
Am închis capacul și am setat programul Stew/Veg pentru 15 minute.

La finalizarea programului, am depresurizat, am adăugat pătrunjel și mărar și am lăsat oala cu capacul acoperit încă vreo 5 minute.

Mâncarea de păstăi este gata de servire! Dacă nu serviți imediat, puteți opta să lăsați aparatul în modul Keep Warm până la servire.

Așa-i, că e floare la ureche?

Poftâ bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *