Un desert lejer, rapid și fresh care se va potrivi grozav după mesele îmbelșugate din perioada sărbătorilor. Prepararea durează 5-10 minute, așadar veți obține, fără efort, deserturi la cupă, frumos aranjate și porționate, cât ai spune…. “Mangoooo!”
INGREDIENTE (4 porții)
200 ml smântână pentru frișcă;
150 g piure de mango;
2 linguri de zahăr pudră/îndulcitor (sau după gust)
6 g gelatină;
50 ml lapte;
Decor: Fructe proaspete, fulgi de ciocolată, biscuiți mărunțiți, etc.
Am pus gelatina la hidratat în 50 ml de lapte.
Am decojit și am tăiat bucățele mango, apoi l-am blenduit. Am mixat smântâna cu zahărul pudră până am obținut o frișcă fermă. (Nu mixați în exces, se poate tăia!).
Am încălzit gelatina, amestecând ușor să se topească. (Nu fierbeți gelatina, fierberea distruge proprietățile!).
Am pus peste frișcă piureul de mango, mixând ușor, la viteză mică. Fără a opri mixerul am încorporat și gelatina topită.
Am răsturnat amestecul obținut în cupe, am ornat cu zmeură și fulgi de ciocolată albă. Am dat la frigider peste noapte, însă sunt suficiente și 4-6 ore.
Poftă bună!