CIUPERCI UMPLUTE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI BACON

Nouă ne plac mult ciupercile, iar în varianta umplută ele se transformă în aperitiv de sărbătoare, garnitură consistentă sau chiar masă principală, alături de salată.

Rețeta de astăzi este fabuloasă: se prepară rapid, iar combinația de ingrediente este absolut desăvârșită. Zic să o testați și să o treceți în carnețelul vostru de rețete!

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinions;

  • 100 g bacon bucățele;

  • 2 fire de ceapă verde;

  • 300 g cremă de brânză;

  • 1 cățel de usturoi pisat;

  • Piper.

Am curățat ciupercile și le-am așezat în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Codițele le-am tocat mărunt. Într-o tigaie antiaderentă (fără ulei) am rumenit baconul, apoi am adăugat codițele de ciuperci și am călit aproximativ 5 minute. Am lăsat apoi amestecul să se răcească.

Am amestecat într-un bol: crema de brânză, ceapa verde tocată, baconul și codițele de ciuperci. Am condimentat cu piper și un cățel de usturoi pisat. Nu am adăugat sare, întrucât atât baconul, cât și crema de brânză conțineau deja sare. Gustați și potriviți gustul!

Am umplut fiecare pălărie de ciupercă cu cremă, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, prntru aproximativ 25-30 de minute, până ciupercile sunt frumos rumenite.

Fie că le serviți pe post de aperitiv, garnitură sau masă principală, ele vor fi un adevărat deliciu pe mesele voastre!

Poftă bună!

Lasă un răspuns