PUI CU MANDARINE (LA MULTICOOKER)

O idee de masă rapidă, gustoasă și sățioasă, în mai puțin de jumătate de oră? Ați nimerit la fix!


Vă prezint astăzi o idee de mâncare în stil chinezesc, aromată, sănătoasă și foarte simplu de preparat. Eu am folosit multicooker-ul Tefal One Pot pentru preparare, dar sunt convinsă că o puteți adapta ușor și pentru alte variante de multicooker sau chiar spre a fi gătită pe plită.



Ce-i drept, nu veți putea scoate timpii la fel de buni ca la One Pot, întrucât gătește sub presiune, deci timpii de preparare sunt reduși la jumătate, însă tot grozavă va ieși mâncarea!

INGREDIENTE (4 porții)

  • 1 piept de pui; (aprox. 400 g)

  • 450 g legume chinezești congelate;

  • 2 linguri de amidon;

  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui;

  • 2-3 linguri sos de soia;

  • 100 ml suc de mandarine/portocale, cu tot cu pulpă;

  • 50 ml apă;

  • 1 lingură oțet de orez;

  • 1,linguriță de ulei aromatizat cu usturoi; (opțional)

  • 1-2 linguri sos de chilli dulce;

  • 1 lingură de ulei de susan;

  • 150 ml passata de roșii;

  • 1 lingură zahăr brun;

  • Sare și piper.

Am tăiat pieptul de pui în cubulețe, am condimentat cu sare și piper, apoi am tăvălit fiecare bucată prin amidon. Am pus puiul la călit într-o lingură de ulei de floarea soarelui pentru aprox. 5-7 minute pe programul Brown. După ce puiul și-a schimbat culoarea și a început să se rumenească ușor, am adăugat legumele și le-am călit, împreună cu carnea, 2-3 minute.

Apoi, totul e simplu și aleatoriu: am adăugat sucul de mandarine, oțetul de orez, passata, sosul de soia și cel chilli, uleiul aromatizat cu usturoi, zahărul brun și apa. Condimentați după gust și adaptați după ingredientele pe care le aveți prin casă: de exemplu, puteți folosi și sriracha dacă vă place mâncarea picantă, oțetul de orez poate fi înlocuit, la nevoie, cu cremă de oțet balsamic, în loc de ulei aromatizat puteți pisa un cățel de usturoi, etc.
Am închis capacul și am setat programul de gătire sub presiune, treapta High, pentru 12 minute.
Dacă gătiți această rețetă pe plită, veți avea nevoie de ceva mai mult lichid (aprox. 200 ml de suc de mandarine și 100 ml de apă), întrucât se mai evaporă în timpul gătirii.

La finalul programului, am lăsat aparatul să se depresurizeze singur, apoi am adăugat o lingură de ulei crud de susan. Îi dă o aromă fantastică și nota aceea de mâncare chinezească! Dacă nu îl aveți în casă, îl puteți omite.

Am păstrat pe modul keep warm până la servire.


În cazul în care sosul vi se pare lichid sau nu sunteți mulțumiți de gust, condimentați suplimentar, scoateți câteva linguri de sos, le amestecați cu o lingură de amidon pentru a dizolva bine, apoi puneți înapoi în oală și setați programul Simmer pentru 2-3 minute, cât să mai clocotească puțin.

Eu nu am făcut asta, întrucât sosul a fost perfect legat de la amidonul de pe carne, însă e bine să știți că aveți această opțiune.

Am servit cu garnitură de orez simplu și, pe cuvânt, că a fost super delicios! Așadar, mesele “dichisite” de acasă nu trebuie să vă țintuiască în bucătărie cu orele, puteți apela la ajutoare și scurtături!

Poftă bună!

Lasă un răspuns