SALATĂ COLESLAW

Că tot a venit primăvara și vom începe (sperăm!) să mâncăm mai multe fructe și legume, renunțând la mâncărurile specifice sezonului rece, vă propun o minunată salată. Noi o mâncăm, în general, pe post de garnitură lângă fripturi. Este atât de gustoasă, încât nu veți avea nevoie de altfel de garnitură.

INGREDIENTE: (4 PORȚII)

– 1/2 de varză – aprox. 500 g;
– 2 morcovi;
– 1/2 de ceapă;
– 2 linguri de maioneză;
– 4 linguri de iaurt grecesc 2%;
– 2 linguri de zahăr brun;
– 1 linguriță de muștar;
– 1 lingură de oțet;
– sare și piper.

Am ras la robotul de bucătărie morcovii și varza. Am tocat mărunt-mărunt ceapa.

Am făcut un dressing din maioneză, iaurt, zahăr brun, muștar și oțet, apoi am condimentat cu sare și piper.

Urmează un pas greu: amestecați totul foarte bine și dați la rece până la servire. Salata e mai bună dacă stă măcar o oră la rece, înainte de a o servi.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns