PULLED PORK LA MULTICOOKER

Îmi doream de mult să testez o rețetă de pulled pork (pe românește, zdrențe de porc sau porc fâșii), însă nu i-a venit rândul. Acum, după ce am gătit minunăția asta la Tefal One Pot Multicooker, vă pot spune cinstit că a devenit mâncarea mea favorită.

Știam despre această rețetă de pe la festivalurile de street food, însă nu apucasem să gust. Am citit muuulte rețete și am cules de ici, de colo până ce am ajuns la rețeta de astăzi.

Pulled pork este, de fapt, o friptură extrafragedă de porc, gătită cu sos barbeque, care se servește, în mod tradițional, într-o chiflă.

INGREDIENTE 1

  • Aprox. 1,5 kg spată de porc;

  • 1 lingură de boia dulce;

  • 1 lingură de boia afumată;

  • 1 lingură de sare;

  • 1 lingură de usturoi granulat;

  • 1 lingură de ceapă uscată;

  • 1 linguriță de cimbru;

  • 1/2 de linguriță de scorțișoară;

  • 1/2 de linguriță de piper;

  • 1/2 de linguriță fulgi de chilli;

  • 2 linguri de ulei.

Am amestecat toate ingredientele într-un bol și am masat bine carnea cu această marinadă uscată. Am învelit carnea în folie alimentară și am lăsat-o 24 de ore la frigider.

A doua zi, am scos carnea din frigider și am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei. (Cam 2 ore). Am uns o tigaie cu ulei și am rumenit puțin carnea, pe fiecare parte. Puteți sări acest pas sau o puteți frige direct în vasul multicooker-ului. Eu am preferat tigaia pentru a putea manevra mai ușor bucata de carne.

Am lăsat carnea să se odihnească puțin, timp în care am pregătit sosul.

INGREDIENTE SOS

  • 2 linguri sos barbeque;

  • 200 ml bere brună sau cola;

  • 1 lingură zahăr brun;

  • 1 lingură miere/melasă;

  • 1 lingură usturoi granulat;

  • 1 lingură muștar;

  • 1 lingură ceapă uscată;

  • 1 lingură oțet;

  • 2 cepe;

  • Sare, piper, fulgi de chilli.

Am pus carnea și ceapa tăiată în jumătăți în multicooker, am adăugat sosul deasupra și am setat programul de gătire sub presiune pentru 40 de minute (treapta high).

După cele 40 de minute, fiind o bucată atât de mare de carne, încă nu era perfect gătită, așa că am întors carnea și am setat încă o dată programul de gătire sub presiune (treapta high) pentru încă 40 de minute. Opțional, înainte de a pune a doua oară carnea la gătirea sub presiune, puteți adăuga încă 100 ml de apă, dacă sosul vi se pare prea gros.


După gătire, am scos carnea din vas, am desfăcut-o fâșii cu ajutorul a două furculițe, apoi am turnat pestea ea sosul rămas. Puteți adăuga extra sos barbeque sau sriracha, dacă preferați picant.

Noi am servit-o naked, alături de salata coleslaw, dar, dacâ nu numărați caloriile, puneți și carnea, și salata, într-o chiflă sau lipie. Este o mâncare absolut delicioasă și gătită fără efort. Dacă nu aveți un multicooker, se poate găti și în cuptorul tradițional, preferabil în vas de fontă cu capac, pentru 3-4 ore.

Poftă bună!

Lasă un răspuns