SUPĂ CREMĂ DE ARDEI COPȚI (LA MULTICOOKER)

Să faci supă cremă de legume este aproape banal de simplu, iar să o faci la multicooker, așa cum am procedat eu, chiar este floare la ureche. Oricine poate face supă cremă, uneori ne lipsește doar ideea și asta fac eu acum: vă dau o idee pentru o masă de prânz sau cină, sănătoasă, de post și foarte, foarte rapidă.

INGREDIENTE (4 porții)

  • 400 g de ardei copți decongelați;

  • 3 morcovi; (aprox. 250 g)

  • 1/2 de ceapă;

  • 1 felie de țelină;

  • 3-4 căței de usturoi;

  • 1 lingură de zahăr brun; (opțional)

  • 1 linguriță de boia de ardei dulce;

  • Sare, piper, fulgi de chilli.

Eu am folosit multicooker-ul Tefal One Pot, însă puteți adapta rețeta pentru orice alt model de multicooker sau o puteți găti pe plită, fără probleme.

Pentru că mă grăbeam, am procedat în felul următor: am pus toate legumele în vasul aparatului, am adăugat aproximativ 1,5 – 2 l de apă, am condimentat cu sare și piper și am setat programul Soup pentru 15 minute. Dacâ nu vă grăbiți, puteți sota legumele pe Brown, în ulei de măsline, pentru 5 minute, apoi adăugați apa și setați Soup. Pasul acesta este opțional, vă asigur că supa a ieșit demențială fără călire și, totodată, am scutit câteva calorii în plus.

Am depresurizat manual, am mutat legumele în blender cu o parte din supă, adăugând treptat, până la consistența dorită. (Nu am avut nevoie de toată supa în care au fiert). Am pasat bine totul și… gata supa!

Merge de minune cu semințe de dovleac și pâine prăjită cu usturoi, iar dacă nu țineți post, adăugați în ea un pic de smântână, gorgonzola topită sau chiar cubulețe de bacon prăjit, va fi magnifică!

Poftă bună!

Lasă un răspuns