Această rețetă are savoarea preparatului autentic, însă nu are nici o picătură de ulei. Carnea de vițel este fragedă și suculentă, iar legumele se topesc în gură. V-am făcut poftă?
INGREDIENTE:
– 500 g carne de vițel;
– 2 morcovi;
– 1 ceapă mare;
– 1 ardei kapia;
– 1 ardei gras;
– 1 lingură de boia de ardei dulce;
– 200 ml de roșii pasate;
– 1 linguriță de cimbru;
– 1/2 de linguriță de fulgi de chilli;
– 1 legătură de pătrunjel;
– 5 căței de usturoi;
– sare și piper.
Am spălat carnea și am tăiat-o cubulețe, apoi am tăiat mărunt legumele. Am pus carnea într-un bol și am condimentat-o, apoi am amestecat-o cu legumele mărunțite și roșiile pasate.
Am pus amestecul într-o cratiță încăpătoare și am turnat apă, cât să se cuprindă.
Am lăsat la foc mic, cu capac, amestecând ocazional și completând cu apă, la nevoie, timp de 2 ore. După 2 ore, am gustat carnea și era bine pătrunsă. Dacă aveți o carne mai vânjoasă, puteți prelungi timpul de gătire până la 3 ore, completând cu apă, din când în când.
În ultimele 10 minute, am ridicat capacul și am lăsat să scadă până ce mi-a plăcut consistența. Dacă este necesar, potriviți gustul cu condimente.
Am stins focul și am presărat pătrunjel verde.
Se face foarte ușor, doar timpul de gătire este ceva mai lung. O puteți servi ca atare, cu mămăliguță caldă sau pâine proaspătă sau o puteți alătura unei garnituri de orez, după preferințe. Dintre toate, eu zic că merge de minune cu mămăliga!