ARIPIOARE DE PUI CU MĂSLINE

Țin minte mâncarea de limbă cu măsline pe care o făcea Tia în copilărie. Nu mâncam niciodată limba, însă îmi plăcea la nebunie sosul dulce-acrișor de roșii, aromat cu usturoi și măsline dolofane, pe care îl mâncam cu pâine proaspătă de casă.
Plecând de la rețeta bunicii, vă prezint o mâncare cu iz mediteranean, foarte aromată și foarte rapid de făcut!
INGREDIENTE: (4 porții)
– 600 g pui; (aripioare, în cazul meu)
– 1 ceapă medie;
– 6 căței de usturoi;
– 200 g măsline negre cu sâmburi;
– 1 linguriță de cimbru;
– 3-4 felii de roșii uscate;
– 1/2 de linguriță de capere;
– sucul de la 1/2 de lămâie;
– 200 ml passata de roșii;
– 1 lingură de ulei;
– sare și piper.
Am pus la încins o cratiță încăpătoare, cu o lingură de ulei, apoi am pus carnea spălată și zvântată și am rumenit-o ușor pe toate părțile Când carnea a prins culoare, am adăugat ceapa și am lăsat-o să se călească împreună cu aripioarele cam 3 minute.
Am adăugat apă cât să cuprindă carnea și am condimentat cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat, roșii uscate, suc de lămâie și capere. Am lăsat să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute.
După ce a fiert lent, sub capac, timp de 30 de minute, am adăugat încă jumătate de pahar de apă, roșiile pasate și măslinele. Am lăsat din nou la foc mic, fără capac, pentru aproximativ 20-25 de minute, până ce mi-a plăcut consistența sosului. Puteți jongla cu timpul de gătire, în funcție de cât de lichid vă doriți sosul.
Miroase nemaipomenit, iar gustul este minunat, aromele se îmbină grozav!
Garnitura cea mai potrivită mi se pare orezul fiert simplu, însă se poate servi cu pâine proaspătă, piure de cartofi, paste sau chiar mămăligă, în funcție de preferințele voastre!
Poftă bună!

Lasă un răspuns