ARIPIOARE LIPICIOASE ÎN STIL ASIATIC

Vă place mâncarea asiatică? Cu sos dulceag, care se lipește de mâini și face mâncatul puțin messy? Atunci ați nimerit foarte bine, e o rețetă rapidă și absolut savuroasă!

Servings

2 porții

Prep time

15 minute

Cooking time

30 minute

Calories

250 kcal/100 g

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui (aprox. 400 g);

  • 4 linguri de sos teryaki;

  • 2 linguri de semințe de susan;

  • 1 lingură de sirop de agave;

  • 1 ardei chilli fără semințe;

  • 1 fir de ceapă verde;

  • sare și piper, după gust.

INDICAȚII

  • Am pus susanul într-o tigaie antiaderentă și l-am rumenit puțin, până a devenit auriu. Nu folosiți ulei, nu este necesar și aveți grijă să nu ardeți semințele de susan, ele devin aurii foarte rapid, în 2-3 minute.
    Am pus semințele de susan deoparte, le vom folosi mai târziu.
  • Am spălat aripioarele și am înlăturat vârful, apoi le-am tăiat în două. Le-am pus la uscat pe un prosop absorbant de bucătărie.

  • Am pus două linguri de ulei la încins în tigaie, am rumenit aripioarele 3-4 minute pe fiecare parte, apoi am adăugat sosul teryaki, ardeiul tăiat felii, siropul de agave și apă, cât să cuprindă carnea. Am lăsat la aripioarele la fiert, acoperite cu capac, pentru aproximativ 30 de minute.
  • Apa scade și se formează un sos lipicios, care aderă la aripioare. Aveți grijă, urmăriți tigaia, sosul se poate arde foarte ușor! După ce sosul lipicios s-a format, tăvăliți bine carnea prin el, după care scoateți aripioarele pe un platou, turnați peste ele restul de sos rămas în tigaie, semințele de susan și ceapa verde tăiată rondele subțiri.
  • Se potrivesc de minune cu o garnitură de orez sălbatic sau orez negru, dar și cu clasicul piure de cartofi. De fapt, se potrivesc cel mai bine cu ceea ce vă place vouă!

    Poftă bună!

Lasă un răspuns