Tuturor ne plac chiftelele, fie ele prăjite, la cuptor, cu legume sau cu sos de roșii, trebuie să existe o rețetă pe gustul fiecăruia! Rețeta de astăzi are la bază celebra rețetă de chifteluțe suedeze, cunoscută printre gospodine sub numele de ”chifteluțe ca la Ikea”, însă am adaptat-o după stilul meu. Sper să vă placă!
INGREDIENTE
300 g carne tocată de pui;
1 legătură de pătrunjel;
1 ceapă mică;
2 linguri de pesmet;
2 căței de usturoi;
1 ou;
200 ml smântână pentru gătit;
2 linguri de muștar;
1 lingură de făină;
500 ml apă;
30 g unt;
sare și piper.
Servings
4 porții
Prep time
30 min
Cooking time
30 min
Calories
180 kcal/100 g
INDICAȚII
- Am pus în vasul robotului de bucătărie ingredientele pentru chifteluțe: carnea de pui (am folosit piept), 1/2 de legătură de pătrunjel, oul, pesmetul, ceapa, usturoiul, sare și piper. Am mixat până am obținut o pastă omogenă. (2-3 minute)
- Am format chifteluțele și le-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt, după care le-am dat la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute. (până s-au rumenit frumos)
- Când chiftelele erau aproape că erau gata, am început pregătirea sosului: într-o tigaie antiaderentă am topit untul pe care l-am amestecat cu făină, apoi, amestecând continuu, l-am desfăcut cu apa turnată în fir subțire, pentru a evita formarea cocoloașelor. Am adăugat smântâna și muștarul și am lăsat sosul să clocotească puțin.
- Am adăugat chiftelele în sos, le-am tăvălit bine, să fie complet acoperite de sos și le-am lăsat să fiarbă împreună cam 2-3 minute, după care am adăugat restul de pătrunjel tocat.
- Chifteluțele pot fi servite cu garnitură de orez, cartofi sau chiar paste fierte, după imaginație și gust! Vă asigur că nu sunt deloc grețoase și că, dacă le veți încerca, urmează să intre în categoria rețetelor preferate!
Poftă bună!