BISCUIȚI CU CIOCOLATĂ

Pe blog veți găsi multe rețete de biscuiți și fursecuri, numa’ bune de testat și savurat în perioada următoare, alături de ciocolată caldă, cafea, ceai ori un capuccino cu spumă de lapte. Ca să nu mai spun că trebuie să fiți pregătiți și inventivi pentru perioada sărbătorilor de iarnă! Dar niciodată nu strică o rețetă nouă, nu-i așa?

Acești biscuiți sunt fudgy la interior, sunt gata în aproximativ 20 de minute și, mai mult ca sigur, deja aveți în casă ingredientele potrivite.

Am folosit făina Grania pentru prăjituri, o făină dedicată copturilor dulci, biscuiților, fursecurilor și blaturilor de tort/prăjituri. Dacă nu ați încercat-o încă, puneți în coș o pungă la următoarele cumpărături și îmi veți mulțumi după!

INGREDIENTE

  • 110 g ciocolată, min. 50% cacao;

  • 45 g făină Grania pentru prăjituri;

  • 25 g unt la temperatura camerei;

  • 1 ou;

  • 75 g zahăr brun;

  • 1/2 de linguriță pastă de vanilie;

  • 1/4 de lingurițâ praf de copt;

  • Un praf de sare.

Am încins cuptorul la 180 de grade, apoi am topit ciocolata la cuptorul cu microunde, în tranșe de câte 15 secunde, amestecând după fiecare tranșă, până la topirea completă. Nu supraîncălziți! Totodată, ciocolata se poate topi și la bain marie.

Am mixat oul cu zahărul, vanilia, sarea și untul moale.

Am adăugat ciocolata și am mixat scurt, cât să se încorporeze. Am adăugat făina și praful de copt și am omogenizat aluatul cu o spatulă. Dacă aluatul vi se pare prea moale, îl puteți pune 30-60 de minute la frigider, la mine nu a fost cazul.

Cu o lingură pentru înghețată am format bile de aluat pe care le-am pus în tavă, pe hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.

Am dat tava la cuptor și am copt biscuiții pentru 10 minute. Timpul poate varia între 9 și 12 minute, veți știi că sunt gata când crapă la suprafață.

E simplu de tot, nu?

După coacere, am lăsat biscuiții încă vreo câteva minute în tava în care i-am copt, apoi i-am transferat pe un grătar pentru prăjituri până la răcirea completă.

Biscuiții se pot păstra în recipient închis pentru 3-4 zile (dacă rezistă!) sau pot fi congelați până la 3 luni. Pentru decongelare, este suficient să îi puneți peste noapte în frigider sau pentru 1-2 ore pe blat, la temperatura camerei.

Sper să vă placă! Poftă bună!

Lasă un răspuns