CHIFLE PUFOASE CU SFECLĂ ROȘIE

Pâinea chiar nu trebuie să fie plictisitoare! Ce spuneți de niște chifle colorate, hrănitoare și gustoase, cu care să îi surpindeți pe cei dragi și cu care să faceți furori la petrecerile ori mesele în familie?

Ștrumfilinca a fost extaziată că îi fac pâine roz! 😀 Și am stabilit împreună că este pâine pentru prințese din care pot mânca și cavalerii. Recunosc, ideea a venit de la ea și am zis că merită să știți și voi ce pâinici speciale sunt acestea!

Cât despre culoare, familia noastră nu a putut decide dacă sunt roz, roșii sau fuchsia, așa că vă revine vouă această sarcină.

Ajutorul meu pentru chiflele acestea superbe a fost, cum v-am obișnuit, făina Pambac, cea mai bună din câte am testat!

INGREDIENTE

  • 200 ml suc proaspăt de sfeclă;

  • 250 g făină Pambac, tip 000;

  • 70 g făină Grania integrală;

  • 6 g drojdie uscată;

  • 6 g sare;

  • 2 linguri de ulei;

  • 1 lingură de sirop de arțar;

  • Semințe de susan pentru decor.

Am pus în cuva mașinii ingredientele, în următoarea ordine: sucul de sfeclă, o lingură de ulei, drojdia, făina integrală, făina albă și sarea. Am pus pe programul de frământat și am lăsat mașina să își vadă de treabă.

Aluatul se poate frământa și manual sau la robot, fără nicio problemă!

După frământare, am pus aluatul într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat să dospească pentru 90 de minute. Am format chiflele, fără cântar pentru că mă grăbeam, însă dacă le vreți perfect egale, cântăriți aluatul!

Am așezat chiflele într-o tigaie de fontă (puteți folosi orice fel de tavă) tapetată cu hârtie de copt și le-am lăsat la dospit alte 90 de minute.

Am încins cuptorul la 185 de grade și am uns chiflele cu un amestec de ulei și sirop de arțar, apoi am presărat susan alb și negru peste ele.

Am copt chiflele aproximativ 25 de minute.

Chiflele sunt foarte frumoase și apetisante! Sunt pufoase, aerate și cu o aromă discretă de sfeclă, un gust suav de sirop de arțar, chiar merită să intre pe lista voastră de rețete pentru ocazii speciale!

Le puteți servi ca atare sau le puteți folosi pentru sandwich-uri delicioase și deloc plictisitoare ori pentru burgeri sănătoși cu care să îi cuceriți pe cei mici și pe cei mari!

Poftă bună!

Lasă un răspuns