BISCUIȚI CU UNT DE ARAHIDE

Dacă vă plac biscuiții și untul de arahide, am rețeta perfectă pentru voi. 3 ingrediente! Cel mult, 4, dacă vreți ceva extra. Biscuiți din unt de arahide, zahăr și ou. Foarte crocanți și aromați. Ce ziceți? Încercați?

Eu îi recomand lângă un pahar cu lapte călduț, ca o gustare perfectă sau un mic dejun dulce.

Mai mult durează povestea mea decât rețeta propriu-zisă, așa că trec la ceea ce vă interesează. 😋

Servings

12-15 bucăți

Prep time

10 minute

Cooking time

11-13 minute

155 kcal/buc

INGREDIENTE

 • 250 g unt de arahide;

 • 100 g zahăr alb;

 • 50 g zahăr brun;

 • 1 ou;

 • Picături de ciocolată;(opțional)

INDICAȚII

 • Într-un bol amestecați untul de arahide cu zahărul și oul până ce se formează un aluat. Nu aveți nevoie de mixer, este suficientă o spatulă. Puteți folosi doar zahăr alb, însă zahărul brun le dă o ușoară aromă de caramel.

  Am format biluțe din aluat (le puteți forma cu mâna, lingurița sau cupa pentru înghețată) și le-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt. Când am ajuns la jumătatea aluatului, am adăugat picături de ciocolată, pentru a avea două feluri de biscuiți.

  Am “ștantat” biscuiții cu o furculiță (ca în poză), însă voi puteți folosi, dacă vreți, o ștampilă specială pentru biscuiți.
 • Am dat biscuiții la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru fix 11 minute. În funcție de cuptor, timpul poate varia între 11 și 13 minute.

  Imediat după coacere biscuiții sunt foarte moi, ei se întăresc pe măsură ce se răcesc.
  I-am lăsat să se răcorească în tavă cam 5 minute, apoi i-am transferat pe un grătar pentru prăjituri până la răcirea completă.

Îi puteți păstra chiar și două săptămâni în cutie închisă sau într-un borcan cu capac sau, dacă doriți, îi puteți congela, întrucât după decongelare sunt la fel de buni ca proaspăt copți.

Singurul dezavantaj este că nu sunt nici pe departe dietetici, însă pentru a reduce numărul caloriilor puteți înlocui zahărul cu un îndulcitor stabil la copt, cu indice glicemic 0 și obțineți astfel o gustare absolut dietetică, low carb.

Aici aveți o altă rețetă cu unt de arahide, tot din 3 ingrediente, ideală în diete, pentru a potoli pofta de dulce.

Poftă bună!

Lasă un răspuns