Vouă nu vi se face dor câteodată de carne de pui prăjită, cu piele crocantă și interior fraged? Pentru momentele alea și fără a vă ruina dieta, am următoarea rețetă: pulpe fără picătură de ulei, gătite la cuptor, care imită întocmai gustul celor prăjite.
Sunt gata în mai puțin de o oră, pot fi servite la prânz sau la cină, merg grozav cu mujdei de usturoi și mămăligă, dar, în varianta light, se pot asorta cu o simplă salată.
5 bucăți
10 minute
40 minute
INGREDIENTE
5 bucăți de pulpe superioare cu os și piele;
1 linguriță de sare;
1 linguriță de praf de copt;
2 lingurițe de boia de ardei dulce;
1 linguriță de verdețuri mediteraneene;
2 linguri sos barbeque:
1 linguriță sos sriracha.
INDICAȚII
- Într-un castronel am pus condimentele uscate, apoi sosurile și am omogenizat până am obținut o pastă.
Am spălat și toaletat pulpele, apoi le-am uscat foarte bine cu prosoape de hârtie. E important să fie cât mai uscate!
Am uns pulpele cu amestecul de condimente și le-am așezat pe un grătar uns cu puțin ulei (cât să nu se lipească pulpele.)
Grătarul l-am așezat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Această tehnică vă va ajuta să curățați mai ușor grătarul și tava.
Puteți coace pulpele direct în tavă, pe hârtie de copt, însă nu vor ieși la fel de crocante din pricina sucului ce se va scurge din carne. - Am dat pulpele la cuptor, pe funcția grill, la 200 de grade pentru aprox. 40 de minute. Opțional, în ultimele 5-10 minute, le puteți întoarce, pentru a se rumeni uniform.
Dacă aveți o friteuză cu aer cald le puteți coace în ea, vor ieși delicioase și așa!
Secretul crustei crocante stă în praful de copt, deci nu îl omiteți! Și nu îl înlocuiți cu bicarbonat.
Puteți înlocui sosul barbeque cu un altul pe care îl preferați, puteți omite sriracha dacă nu le doriți picante sau puteți pune mai mult dacă vreți să vă ia gura foc. 😋 Puteți jongla cu condimentele după plac, dar e musai să păstrați praful de copt și boiaua de ardei. (Pentru crustă și culoare).
Poftă bună!