BISCUIȚI CU UNT ȘI MERIȘOARE

Ce ziceți, dăm drumul la sezonul prăjiturelelor, biscuiților și fursecurilor pentru Crăciun? Nu de alta, dar vremea asta atât de mohorâtă poate fi ignorată cu o ciocolată caldă și 2-3 biscuiți delicioși. În plus, testăm rețete pentru Crăciun, așa că ne răsfățăm cu folos!

Acești biscuiți au gust de sărbătoare, clar! Sunt fragezi, aromați, potrivit de dulci și se păstrează bine pentru aproximativ 2 săptămâni, în recipient închis.
Pentru preparare am folosit făină Grania pentru prăjituri, făina ce nu trebuie să vă lipsească nici vouă din casă dacă vreți să pregătiți celor dragi cele mai gustoase prăjituri și cei mai buni biscuiți.

INGREDIENTE ALUAT

 • 90 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei;

 • 100 g zahăr;

 • 190 g făină Grania pentru prăjituri;

 • 1 ou;

 • 1 linguriță coajă rasă de portocală;

 • 1/2 de linguriță pastă de vanilie;

 • 1/4 de linguriță praf de copt;

 • Un praf de sare.

 • INGREDIENTE UMPLUTURĂ:
 • 65 g merișoare confiate;

 • 20 g zahăr;

 • 1/2 de linguriță coajă de portocală.

Am mixat untul moale cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat oul, coaja de portocală, vanilia și sarea și am mixat încă un minut.
Am adăugat făina Grania pentru prăjituri și praful de copt, după care le-am înglobat în aluat cu o spatulă. (Puteți folosi și mâna). Ideea este să nu amestecați excesiv, nu vrem să dezvoltăm rețeaua de gluten, ne este necesar un aluat fraged pentru biscuiți.

Aluatul format l-am pus într-o folie alimentră, sub formă de disc și l-am dat la congelator 15-20 de minute. Îl puteți pune o oră la frigider.

Pentru umplutură, am pus toate ingredientele într-o râșniță și le-am transformat în pastă.

Am scos aluatul, l-am întins (cu mâinile) într-o formă dreptunghiulară, am pus deasupra (pe mijloc) pasta de merișoare, apoi l-am rulat cu grijă, l-am învelit în folie alimentară și l-am dat la congelator pentru alte 45 de minute. Aluatul poate sta și la frigider în jur de două ore. Acest pas este necesar pentru ca aluatul să fie ferm la momentul la care tăiem și punem biscuiții în cuptor.

După răcire, am feliat sulul de aluat în felii de aproximativ 1 cm și le-am pus în tava de copt, lăsând spațiu între ei, întrucât vor mai crește la copt. Eu am descoperit o tavă absolut minunată, care nu lipește deloc-deloc, așa că nu am pus hârtie de copt. Dacă folosiți tăvi obișnuite, vă recomand să folosiți hârtie.

Am copt biscuiții în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, pentru 10-12 minute. (Până se rumenesc ușor). Dacă ați uitat să încălziți cuptorul, dați tava cu biscuiții tăiați la rece până ce cuptorul atinge 190 de grade.

După coacere, am mutat biscuiții pe un grătar pentru prăjituri, până la răcirea completă. Imediat după copt ei sunt ușor moi, dar se întăresc pe măsură ce se răcesc.

Nu vă râmâne decât să vă pregătiți ciocolata caldă, ceaiul preferat, cafea sau capuccino și să îi savurați în tihnă!
După cum vedeți în ultima poză, am surprins o mânuță nerăbdătoare de ștrumfilincă, criticul meu culinar numărul 1 care a decretat că sunt fabuloși. (Nu mă întrebați de unde are ea în vocabular acest cuvânt la 3 ani și 3 luni!)

Poftă bună!

Lasă un răspuns