CHEC UMED DE CACAO CU PRUNE ȘI NUCI

Voi ce mai mâncați la micul dejun? Eu încerc să tot alternez mâncarea, astfel încât să consumăm cât mai puține mezeluri (fie ele și din surse de încredere!), să consumăm din toate grupele alimentare, să avem un aport ridicat de proteine, etc. Și când epuizez ideile, sparg rutina cu câte un “desert” la mic dejun.

Checul acesta le are pe toate: fructe, nuci, unt, ouă, făină și cacao, deci aș spune că este destul de echilibrat din punct de vedere nutritiv, pentru un preparat dulce.

Și partea cea mai drăguță este că îl puteți consuma și la desert ori gustare, îl puteți pune în pachețelul pentru școală sau serviciu, îl puteți lua și la picnic sau în excursii și… nu face firimituri, întrucât are o textură umedă!

Și vă mai dau o idee… dacă rămâne nemâncat, îl puteți transforma în prăjitură, după rețeta de aici.

La prepararea acestui chec am folosit făină Grania pentru prăjituri. Sunt convinsă că ați auzit de făina Grania pentru cozonac, cea mai bună de pe piață. Ei bine, Pambac a scos și această făină dedicată prăjiturilor, biscuiților, precum și oricăror alte aluaturi dulci, absolut minunată, pe care ar fi păcat să nu o încercați.

INGREDIENTE

  • 5 ouă;

  • 150 g făină Grania pentru prăjituri;

  • 140 g zahăr;

  • 25 g cacao;

  • 1 linguriță pastă de vanilie;

  • 1/2 de lingurițâ coajă rasă de portocală;

  • 55 g unt topit;

  • 1 lingură de iaurt;

  • 1/2 plic de praf de copt;

  • 8-10 prune tăiate bucățele;

  • 50 g nuci sau alune de pădure;

  • Un praf de sare.

Treaba merge rapid și simplu, așa cum îmi place mie: am mixat ouăle cu zahărul, sarea și vanilia până ce au crescut în volum, apoi am adăugat untul topit și răcit, cacaua, coaja de portocală și iaurtul și am mixat scurt, cât să se încorporeze.

Peste compoziția aceasta am adăugat făina cernută cu praful de copt și am încorporat-o cu o spatulă. În aluat am pus apoi prunele pudrate cu făină pentru a se distribui uniform în chec (păstrând câteva pentru decor) și nucile mărunțite.

Am transferat aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am adăugat deasupra prunele păstrate și câteva nuci, iar checul e gata de pus la cuptor!

Am copt checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. (Până trece testul scobitorii).

După coacere, am scos checul din tavă și l-am lăsat să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

Să îl savurați în tihnă!

Lasă un răspuns