SPAGHETE LA CUPTOR CU CABANOS, RICOTTA ȘI SPANAC

Cu cât e mai rece afară, cu atât apreciem mai mult o mâncare simplă, savuroasă și bogată în arome. Rețeta de astăzi se încadrează perfect în aceste cerințe și vine cu un bonus: se prepară rapid de tot!


Pastele “al forno” au avantajul că pot fi pregătite în avans și coapte exact înainte de servire. Însă nu e musai să finalizați pastele la cuptor. Puteți pune sosul peste pastele fierte și să serviți imediat, după preferințe.

Am folosit spaghete Pambac, făcute cu măiestrie la Bacău, din două ingrediente simple: apă și făină. Au preț excelent, termen foarte bun de valabilitate și o calitate ireproșabilă! Să le încercați, să nu mă credeți pe cuvânt! 😁

INGREDIENTE 6 PORȚII

  • 250 g spaghete Pambac;

  • 150 g cabanos;

  • 400 g roșii pasate;

  • 3 cuburi de spanac congelat;

  • 250 g ricotta;

  • 50 g gorgonzola;

  • 50 g cașcaval;

  • 10 g unt;

  • Sare, piper, verdețuri mediteraneene.

Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie încăpătoare am pus conserva de roșii, cabanoșii feliați și rondele de spanac. Am gătit aproximativ 5 minute.
Am adăugat apoi ricotta, gorgonzola, verdețuri și puțin piper și am lăsat pe foc încă vreo 5 minute. Gustați și potriviți gustul, eu nu am adăugat sare, brânzeturile și cabanoșii fiind deja sărați.

Am răsturnat pastele fierte și scurse peste sos, am amestecat bine și am transferat amestecul într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt.

Deasupra am așezat cașcaval care se va topi magnific la cuptor!

Am copt spaghetele pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Pastele sunt perfecte calde, în ziua gătirii, însă se pot reîncălzi ușor, la cuptor sau la cuptorul cu microunde, fără a-și altera gustul.

Pont! După ce ați așezat pastele în tavă, le puteți pune la frigider până la momentul coacerii pentru a le savura calde, alături de familie!

Poftă bună!

Lasă un răspuns