BISCUIȚI DIN FĂINĂ INTEGRALĂ CU UNT DE ARAHIDE ȘI FULGI DE OVĂZ

Încerc, pe cât posibil, să avem la îndemână gustări sănătoase și hrănitoare, din ingrediente sănătoase, bogate în fibre și vitamine, iar rețeta de astăzi îndeplinește, în mod clar, toate aceste cerințe. Biscuiții se fac rapid, fără bătăi de cap, fără să întindeți și să decupați, cu minim de efort.

INGREDIENTE

  • 110 g unt moale, la temperatura camerei;

  • 100 g zahăr brun;

  • 120 g unt de arahide;

  • 100 g făină integrală;

  • 100 g fulgi de ovăz;

  • 1 ou;

  • 3/4 de linguriță de praf de copt;

  • Un praf de sare.

Aluatul se face foarte simplu: puneți ingredientele într-un bol și amestecați cu o spatulă (sau chiar cu mâna) până se leagă.

Apoi, formați mingiuțe pe care le așezați (la distanță una de cealaltă) în tavă, pe hârtie de copt.

Am încâlzit cuptorul la 180 de grade și am dat tava cu biscuiți la copt pentru 10-12 minute. După coacere, biscuiții sunt moi și fragili, dar se întăresc pe măsură ce se răcesc. I-am lăsat vreo 5 minute să se răcorească în tavă, apoi i-am transferat pe un grătar pentru prăjituri până la răcirea completă.

Sunt aromați, crocanți și delicioși, perfecți lângă cafea la gustare, în pachețelul celor mici sau la mic dejun lângă un pahar de lapte sau iaurt.

Cum vi se par? Îi testați și voi?

Lasă un răspuns