CHIFLE PUFOASE CU CARTOF DULCE ȘI SEMINȚE

Chiflele pentru sandwich nu trebuie să fie banale. V-am povestit că nu mănânc des pâine, dar și când mănânc vreau să fie savuroasă, delicioasă și hrănitoare. Așadar, vă invit să testați o rețetă foarte simplă de chifle extra pufoase și gustoase. Aceste pâinici au în jur de 180 kcal/bucată, așadar vă puteți înfrupta și dacă numărați caloriile!

Deși conțin cartof dulce, chiflele nu au gust de cartof dulce. Cartoful dă savoare și pufoșenie, ajutând aluatul să rămână fluffy pentru mai mult timp.

Pentru preparare am folosit făină Pambac tip 000 și făină Grania integrală, ambele tipuri fiind de calitate superioară, garantând o reușită sigură a aluatului.

INGREDIENTE

  • 300 g fâină Pambac tip 000;

  • 150 g făină Grania integrală;

  • 2 ouă;

  • 1 cartof dulce copt (130 g);

  • 130 ml de apă caldă;

  • 8 g drojdie uscată;

  • 1 lingură de zahăr alb;

  • 1 lingură de zahăr brun;

  • 8 g sare;

  • 2 linguri de semințe;

  • 1 gălbenuș de ou pentru uns.

Am folosit mașina de pâine pentru frământare, însă aluatul se poate frământa și manual ori la robot.

Am pus în cuva mașinii apa călduță, drojdia și zahărul alb, apoi am dat deoparte pentru aproximativ 5 minute, cât să se activeze drojdia.

După aceea, am adăugat, în ordine: ouăle, cartoful copt, răcit și pasat, făina albă, zahărul brun, făina integrală și sarea. Am lăsat mașina să frământe conform programului, apoi am transferat aluatul într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat să dospească până ce și-a dublat volumul. (Aprox. 90 de minute)

După ce aluatul a crescut, l-am împărțit în 11 bile de 73-75 g, pe care le-am așezat într-o tavă metalică, tapetată cu hârtie de copt, unde le-am lăsat la dospit (acopeeite) pentru încâ 60 de minute.

Am încins cuptorul la 185 de grade.

Am uns chiflele frumos crescute cu gălbenuș de ou și am presărat deasupra lor semințe. (Susan alb și negru, semințe de floarea soarelui și semințe de dovleac). Am copt chiflele la 185 de grade pentru 25 de minute.

Chiflele se pot folosi pentru sandwich-uri, le puteți pune celor mici (și mari!) la pachet sau chiar pot fi savurate ca atare, lângă un pahar de sana sau iaurt.

Mie îmi plac cel mai mult cu cremă de brânză și somon afumat. Voi cum le-ați savura?

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns