RULADĂ CU CREMĂ DE MASCARPONE ȘI DULCEAȚĂ DE VIȘINE

Vreau să vă împărtășesc o idee de desert rapid, economic, din ingrediente simple și la îndemână. Așadar, fiți atenți și puneți cuptorul la încălzit!

Să nu vă temeți de blatul pentru ruladă: nu este nimic greu, rețeta nu dă greș! Este același blat pe care l-am folosit și la rulada cu gem. (Click pentru rețetă!)

INGREDIENTE BLAT

 • 6 ouă;

 • 150 g zahăr;

 • 150 g făină;

 • 1/2 de linguriță de praf de copt;

 • 1 plic de zahăr vanilat;

 • Un praf de sare.

Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare cu sarea și zahărul, apoi am încorporat gălbenușurile și făina cernută împreună cu praful de copt. Vă recomand să încorporați făina și praful de copt cu o spatulă, cu mișcări largi, de jos în sus, fără a mai folosi mixerul.

Am tapetat tava cuptorului cu hârtie de copt, am așezat aluatul și am nivelat.

Am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 13 minute. Timpul depinde de felul în care coace cuptorul și de dimensiunea tăvii și poate varia între 10 și 15 minute, așa că fiți cu ochii pe cuptor. Dacă lăsați aluatul prea mult la copt va deveni casant și nu îl veți mai putea folosi pentru ruladă.

Am desprins cu grijă foaia de pe hârtia de copt. Atenție, frige! Apoi am rulat, cât m-am priceput de strâns foaia, cu ajutorul hârtiei de copt, pentru a evita ca aluatul cald să se lipească.

Am lăsat aluatul să se răcorească pentru aproximativ 45 de minute.

Cât am lăsat blatul la răcorit, am făcut crema.

INGREDIENTE Cremă

 • 250 g mascarpone;

 • 300 ml smântână pentru frișcă;

 • 50 g zahăr pudră;

 • 7 g gelatină;

 • 100 ml de lapte;

 • 4-5 linguri de dulceață de vișine.

Am pus gelatina la hidratat în lapte.
Am mixat smântâna până ce am obținut o frișcă relativ fermă, apoi am adăugat brânza mascarpone și zahărul pudră, continuând să mixez până ce am obținut o cremă bine legată (2-3 minute). Cu grijă, dacă mixați în exces, crema se poate tăia.
Am încălzit gelatina pe foc până ce s-au topit granulele. Nu fierbeți gelatina, se distrug proprietățile, iar crema nu se va închega.

Cu mixerul pornit, am adâugat gelatina în cremă și am omogenizat bine compoziția.

Am desfăcut blatul răcit, apoi am întins uniform crema cu o spatulă. Din loc în loc, am adâugat dulceață de vișine. Puteți folosi fructe proaspete în sezon sau orice altâ dulceață preferați, cu condiția să nu fie foarte lichidă.

Am rulat strâns, am învelit rulada în folie alimentară și am pus-o la frigider pentru aprox. 3 ore. Am glazurat-o cu ciocolată albă (100 g ciocolată albă și 15 g de unt topite la bain marie, apoi râcorite puțin înainte de a turna peste ruladă). Am decorat cu bucle de ciocolată cu căpșune, pe care le puteți găsi pe www.pastaidevanilie.ro

Este important să aveți un ajutor de nădejde care să curețe bine de tot spatula folosită pentru glazură:

După ce glazura s-a întărit, am dat rulada la frigider peste noapte sau pentru minimum 6 ore pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Rulada se poate porționa în minimum 10 porții, așa că o puteți folosi pentru zile festive sau mese în familie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns