Vreți o gustare foarte hrănitoare, după care să nu vă simțiți vinovați și să vă satisfacă, totuși, pofta de dulce? Soluția este în această rețetă! Vestea și mai bună este că din rețeta mea până pe mesele voastre este o chestiune de cel mult 30 de minute. (Depinde cât sunteți de iuți de mână!).

Aceștia biscuiți conțin făină integrală (dar se pot face și cu făină albă), amestec de nuci și semințe (în cazul meu: nuci românești, nuci pecan, alune de pădure, semințe de floarea soarelui și caju), amestec de fructe uscate (eu am folosit caise, prune și merișoare), ouă, praf de copt și sare. Sunt destul de dulci de la fructe, dar dacă voi vreți musai să fie și mai dulci, adăugați, cel mult, 50 g de zahăr. Dacă vreți să le oferiți celor mici, mărunțiți foarte bine totul (nucile au risc de înec) și renunțați la sare.
Acum că am stabilit regulile, să ne apucăm de treabă:
INGREDIENTE
100 g făină integrală;
100 g amestec de nuci ;
100 g amestec fructe uscate;
2 ouă;
1 linguriță praf de copt;
Un praf de sare.
Am bătut ouăle cu un praf de sare. În alt bol am amestecat făina, praful de copt, nucile și fructele, apoi am adăugat ouăle bătute. Am omogenizat cu o spatulă, se obține un aluat lipicios.
Am încins cuptorul la 180 de grade și am tapetat o tavă cu hârtie de copt. Am răsturnat aluatul în tavă și, cu ajutorul spatulei, l-am întins într-o foaie cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.

Am dat tava la cuptor pentru 16 minute. După coacere, am transferat biscuiții (cu tot cu hârtie de copt) pe un fund de bucătărie și i-am tăiat bastonașe, stil cantucci (biscotti). Îi puteți tăia în ce formă doriți, dar trebuie să o faceți cât sunt fierbinți. Pe măsură ce se răcesc, biscuiții devin crocanți.

După ce i-am tăiat, i-am transferat din nou (tot cu hârtia de copt!) pe un grătar, până la răcirea completă. Nu încercați să îi dezlipiți de pe hârtie cât sunt calzi, se rup.
Biscuiții se pot păstra în recipient cu capac până la două săptămâni.
Poftă bună!