BRIOȘE CU PIEPT DE PUI ȘI CAȘCAVAL (BABY FRIENDLY)

Brioșele nu trebuie să fie neapărat dulci, așa că astăzi vă las aici o rețetă de muffins sărate, hrănitoare, din ingrediente delicioase. Aceste brioșe sunt perfecte pentru mic dejun sau pachețelul pentru școală, birou, excursii sau picnic.

Sunt gata în 30 de minute, sunt bune atât calde, cât și reci, se pot reîncălzi la microunde, se pot servi cu ketchup, vă puteți juca cu ingredientele după gust și pofte.

V-am convins să le testați?

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui gătit;

  • 50 g făină;

  • 100 g cașcaval;

  • 75 g iaurt;

  • 1 lingură de maioneză; (opțional)

  • 1/4 de ardei gras roșu;

  • 1/2 de castravete murat; (opțional)

  • 1 ou;

  • 1 linguriță de pătrunjel tocat;

  • Un praf de piper;

  • 1 linguriță de verdețuri mediteraneene.

INDICAȚII

  • Nimic deosebit în pregătire: ingredientele se mărunțesc (am tocat mărunt legumele, pieptul de pui și verdeața, am ras cașcavalul) și se amestecă până la omogenizare.
    Eu am fiert jumătate de piept, însă această rețetă este o ocazie minunată de a refolosi friptura rămasă de la cină, de exemplu.

    Compoziția se împarte în 6 forme de brioșe. Eu am folosit hârtie specială, dar, dacă nu folosiți, ungeți bine cu unt și/sau ulei tava, apoi turnați “aluatul”.

    Am copt la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25 de minute. (Până trec testul scobitorii)

    Cât sunt fierbinți, hârtia pentru brioșe se desprinde greu, așa că vă sfătuiesc să le lăsați să se răcorească măcar vreo 10 minute pe un grătar de bucătărie, înainte de a le devora. 😊

Aceste brioșe sunt foarte practice, preparate dinainte, pentru a scuti grija micului dejun sau a pachetului. Opțional, puteți folosi și alte ingrediente: spanac, leurda (abia aștept sa apară!), porumb, ton, etc.

Poftă bună!

Lasă un răspuns