TERCI DE OVĂZ CU CIOCOLATĂ ȘI FRUCTE

De vreo 2-3 ani terciul de ovăz a devenit mic dejunul meu preferat. L-am testat în multe variante: cald sau rece, cu lapte vegetal sau animal, cu fructe proaspete sau din compot, cu unt de arahide, cu nuci de toate felurile, cu ciocolată, chiar și cu Nutella.

În prima dietă în care am făcut cunoștință cu fulgii de ovăz mi se părea că nu ne vom împrieteni niciodată. Ei bine, aparențele m-au indus în eroare, iar terciul de ovăz, cald în sezonul rece și rece în sezonul cald, este prezent în diminețile noastre, cel puțin o dată pe săptămână.

Astăzi vă prezint varianta mea preferată: cu ciocolată neagră, fructe și alune de pădure. Este ca și cum ai mânca o prăjitură extrem de gustoasă la micul dejun, care este și sănătoasă, și ține și de foame mult timp.

Pare basm, așa-i? Vă las ingredientele și detaliile de preparare pentru două porții, să vă convingeți singuri.

INGREDIENTE

  • 80 g fulgi de ovăz;

  • 250-300 ml lapte;

  • 2 lingurițe de semințe de chia;

  • 1 lingură sirop de agave;

  • 2 pătrățele de ciocolată neagră;

  • Un praf de sare;

  • Opțional: fructe proaspete, alune de pădure, scorțișoară.

INDICAȚII

  • Am pus laptele pe foc, apoi am adăugat puțină sare. În funcție de consistența pe care doriți să o aibă terciul, folosiți între 250 și 300 ml. Eu am dimineți în care îl prefer mai lichid și altele când îl vreau mai “legat”, e vorba de dispoziție. Când laptele s-a încălzit, am adăugat fulgii de ovăz și am fiert cam 5 minute. Am adăugat siropul de agave, semințele de chia și ciocolata și am continuat fierberea pentru încă 1-2 minute.
  • Am pus terciul într-un bol și m-am ocupat de topping. Eu am folosit felii de banană, felii de căpșune și afine proaspete, alune de pădure și un praf de scorțișoară.

    Puteți folosi orice alte fructe sau fulgi de cocos, unt de arahide, semințe și nuci. Sau îl puteți servi simplu pentru un aport caloric mai scăzut.

    Dacă vreți să îl pregătiți pentru cei mici, înlocuiți ciocolata cu carob și, dupâ vârsta copilului, scoateți sarea și/sau siropul de agave.
  • Terciul se servește cald. Pe măsură ce se răcește, terciul se mai “leagă”.
    Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns