Din categoria “voi ce mai mâncați la micul dejun?” vă prezint astăzi o rețetă foarte simplă pentru un start delicios! Aveți nevoie de cornuri, cozonac sau chiar pâine veche de 2-3 zile. Știu că pare de necrezut că din ceva ce probabil ați arunca poate ieși un mic dejun minunat.
Eu am folosit cornuri de casă, umplute cu magiun, întrucât i-am oferit și Ștrumfilincăi, însă puteți folosi și cornuri cu ciocolată sau vanilie, puteți îndulci compoziția, variantele sunt multe și vă mai povestesc pe parcurs.
Partea cea mai bună a acestui mic dejun este că poate fi pregătit de seara, pus la rece, iar dimineața este suficient să îl puneți la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, timp în care vă puteți ocupa de altceva.
INGREDIENTE<br>4 porții
4 cornuri cu magiun; (Aprox. 250 g)
2 ouă;
4 linguri ricotta sau cremă de brânză; (100 g)
250 ml lapte;
10 g unt;
Zahăr pudră, fulgi de cocos, fructe proaspete pentru servire. (Opțional).
INDICAȚII
- Am copt budinca în forme individuale, tip ramekin. Puteți folosi și un vas mai mare, după cum doriți.
Am uns vasele cu unt, apoi am tăiat cornurile cubulețe și le-am așezat în forme. Am amestecat ouâle cu brânza și laptele, apoi am turnat lichidul peste cubulețele de corn în forme. Am pus deasupra folie alimentară și am dat la frigider peste noapte.
Poate părea mult lichid, însă va fi abdorbit aproape în totalitate de cornuri. - A doua zi am pus formele în cuptorul rece și am copt la 200 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
- Budinca se servește călduță, pudrată cu zahăr sau fulgi de cocos ori cu sirop de agave sau arțar, alături de fructe proaspete.
Poftă bună!
[…] de seara și să o coaceți dimineață, având un mic dejun plin de savoare. Pe site găsiți și budincă de cornuri sau de pâine cu […]