BRIOȘE PUFOASE CU AFINE

Încă o rețetă de brioșe, că niciodată nu avem destule, nu-i așa? Veți obține niște brioșe pufoase, cu aluat dulce și fructe acrișoare, care se potrivesc de minune cu un pahar de lapte cald sau o ceașcă de ceai. Având în vedere că se termină vacanța, rețeta poate fi o idee pentru pachețelul celor mici. (Chiar și al celor mari, fie vorba între noi!)
Se fac repede, așa că nu mai pierd timpul cu poveștile:

Servings

8 bucăți

Prep time

10 min

Cooking time

20 min

INGREDIENTE

  • 100 g făină;

  • 75 g smântână acrișoară;

  • 40 g unt la temperatura camerei;

  • 60 g zahăr;

  • 1 plic de zahăr vanilat;

  • coaja de la jumătate de lămâie;

  • 1 ou;

  • 50-80 g afine;

  • 2 g praf de copt;

  • Un praf de sare.

INDICAȚII

  • Pentru această rețetă am folosit doar un tel. Am frecat untul cu zahărul, apoi am adăugat smântâna, oul și aromele. (Zahărul vanilat și coaja de lămâie).

    Am turnat făina cernută în compoziție și am omogenizat bine cu telul, după care am adăugat fructele și am mai amestecat de câteva ori cu o spatulă.

    Am folosit afine din congelator. (Decongelate și bine scurse).
  • Am așezat hârtie pentru brioșe în tavă și am împărțit aluatul în 8, umplând cam 3/4 din formă.
  • Am dat la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. (Până trec testul scobitorii).

Poftă bună!

Lasă un răspuns