TOCĂNIȚĂ DE VITĂ CU ARDEI COPȚI

Deși nu este iarnă ca-n povești și nu am văzut încă niciun fulg de nea, organismul cere mâncare mai consistentă.
Deși pare greu de crezut, tocănița poate fi gătită foarte dietetic, fără niciun strop de ulei, la cuptor.
Vă explic imediat cum:

Servings

4 porții

Prep time

10 minute

Cooking time

2 ore

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vită;

  • 4-5 ardei kapia copți;

  • 2 cepe;

  • 200 ml roșii pasate;

  • 2 linguri ajvar;

  • 1 lingură de zahăr brut;

  • 2 foi de dafin;

  • 1/4 linguriță de fulgi de chilli;

  • 1 linguriță de cimbru;

  • Sare și piper.

INDICAȚII

  • Am folosit pentru această mâncare un vas de fontă. Sunt fan fontă și chiar cred că mâncarea gătită așa este mai gustoasă. Dacă nu aveți un vas de fontă, nu ar fi rău să citiți despre beneficiile gătitului în vase de fontă și să vă achiziționați unul. Până atunci, alegeți un vas potrivit pentru cuptor, cu capac.
    Am tăiat ceapa solzișori fini și carnea bucățele. Eu am avut vrăbioară și s-a gătit excelent. Reușita rețetei depinde mult de calitatea cărnii.
    Am folosit ardei copți din congelator pe care i-am lăsat peste noapte la decongelat. I-am pus în oală cu tot cu sucul lăsat și i-am rupt fâșii.
    Peste carne și legume am pus condimentele, roșiile pasate, ajvarul și zahărul brut. Dacă nu aveți ajvar, găsiți ocazional la Lidl și, cam tot timpul, la Selgros. Eu folosesc din Lidl, am stocul făcut.
    Dacă nu găsiți, puteți sări peste acest ingredient sau îl puteți înlocui cu pastă de ardei (pastă pentru gulaș).
  • Am amestecat bine toate ingredientele în oală și le-am lăsat cam 15 minute la temperatura camerei.
  • Am adăugat vreo 150 ml de apă, am pus capacul și am dat la cuptor, la 180 de grade, pentru 2 ore, până ce carnea s-a pătruns foarte bine. În funcție de carne, timpul de coacere se poate prelungi până la 3 ore.
    Am verificat carnea cam la o oră și am amestecat puțin.
    După gătire, am presărat pătrunjel verde peste tocăniță.

Am servit cu mămăliguță caldă și ardei iute, însă se potrivește și lângă orez, piure, paste sau pâine proaspătă, însoțită de murături.

Poftă bună!

Lasă un răspuns