Fiind la început de diversificare cu Prâslea, abia am început să testez rețete bebelușești. Pe cele reușite și, mai ales, triumfătoare, le voi scrie aici pentru mămicile care se luptă (ca și mine!) cu diversificarea.
Ce-i drept, nici copiilor mai mari nu le strică o pauză de la zahăr, cacao și ciocolată, așa că puteți pregăti rețeta pentru întreaga familie.
INGREDIENTE
1 pară mare bine coaptă;
2 ouă;
65 g făină;
20 g unt topit;
1 lingură de iaurt grecesc;
1/2 de linguriță de vanilie;
Zahăr, opțional.
INDICAȚII
- Am ras para pe răzătoarea mică, folosind și coaja, apoi într-un vas am mixat ouăle cu vanilia și iaurtul, pret de 2-3 minute. Am adăugat untul topit, para rasă și făina și am omogenizat cu o spatulă. Am turnat amestecul în forme ramekin unse cu unt și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. (Pană se rumenesc și trec testul scobitorii).
Spor la diversificare și poftă bună micilor mâncăcioși!
Suna foarte bine, abia astept sa o incerc. Am o intrebare: Ce inseamna jumatate de lingurita de vanilie? Esenta de vanilie?
Extract de vanilie!
Buna! Extract sau pasta am folosit. Daca pui esenta, sunt suficiente cateva picaturi.
Buna.Am incercat in dimineata aceasta reteta dar pe interior e mai suculenta.Sa fie de la para?Am lasat o chiar mai mult la cuptor.Multumesc mult
Da, se poate daca a fost foarte zemoasa.