BUDINCĂ DE OREZ CU LAPTE CONDENSAT, CIOCOLATĂ ȘI NUCI

Vouă vă place orezul cu lapte? Nouă da, de aceea am mai multe rețete de orez pe blog. Rețeta de astăzi este un desert în sine. De inspirație orientală, budinca aceasta este cremoasă, dulce, aromată și foarte simplu de făcut, mai ales dacă dețineți un multicooker. Dacă nu aveți multicooker, este tot ușor de făcut, dar va necesita ceva mai multă atenție, să nu se lipească.

Eu am folosit pentru preparare multicooker-ul Tefal One Pot, dar vă voi oferi indicații și pentru prepararea pe plită.

INGREDIENTE

  • 200 g de orez;

  • 500 ml de apă;

  • 500 ml de lapte;

  • 400 g lapte condensat;

  • 50 g ciocolată cu lapte;

  • 1 lingură cremă de ciocolată;

  • 1 lingură extract de vanilie;

  • 50 g nuci mărunțite plus decor.

Am pus în vasul multicooker-ului apa și orezul, am setat funcția Simmer pentru 10 minute. Ideea este să fierbeți orezul până ce apa se evaporă aproape în totalitate (10-15 minute pe foc).

Am adăugat apoi laptele, laptele condensat, ciocolata, crema de ciocolată, vanilia și nucile mărunțite. Am setat din nou funcția Simmer a aparatului pentru 15 minute, amestecând ocazional. (Până ce budinca se îngroașă și lichidul dispare). Pe foc, această etapă va dura 15-20 de minute și va fi necesar să amestecați des, să nu se lipească.
De îndată ce budinca a căpătat consistență, opriți aparatul (sau stingeți focul) și lăsați-o să se răcească în vas (cam o oră). Această etapă se numește fierbere pasivă, iar orezul va absorbi tot lichidul, transformându-se într-o budincă foarte cremoasă.

Transferați în boluri mici, ornați cu nucă și savurați!

Orez cu lapte reinventat, pentru iubitorii de ciocolată! Sper să vă placă!

Poftă bună!

Lasă un răspuns