Nouă nu ne rămân aproape niciodată clătite de pe o zi pe alta, dar când ne rămân, le transform în alte preparate. Să spunem că și aceasta este o altă rețetă pentru #nofoodwaste, deși clătitele pot fi consumate în decurs de 2-3 zile dacă le păstrați la frigider, merg chiar și congelate pentru pofte viitoare. Dar vă spun că budinca asta este așa de bună, încât mai bine faceți clătite în plus și o testați!

Nu știu cum să vă recomand să o serviți pentru că nouă ne place și la mic dejun, simplă sau cu o linguriță de dulceață, și pe post de desert, uneori cu înghețată de vanilie. E bună tare, se face ușor și o puteți adapta gusturilor voastre!

Am pregătit clătitele cu băutură vegetală de la Naturli, din ingrediente sănătoase, naturale și organice. Pe site găsiți multe variante de rețete de clătite, așa că puteți varia după cum aveți inspirație!

INGREDIENTE
- Pentru clătite (10 buc)
400 ml băutură vegetală Naturli;
150 ml apă minerală;
2 ouă;
250 g făină;
Un praf de sare.
- Pentru budincă: (6 porții, 213 kcal/porție)
5 clătite;
250 g quark natur;
200 g cottagge cheese light;
2 ouă;
75 g eritriol/zahăr;
coajă rasă de lămâie, după gust;
15 g zahăr brun;
Unt pentru uns tava.
Pentru clătite, am amestecat bine toate ingredientele într-un bol, cu un tel, apoi le-am copt în tigaia antiaderentă. Dacă știți că tigaia de clătite nu e grozavă, ungeți-o cu puțin ulei.
Cum vă povesteam, mi-au rămas 5 clătite și le visam cu brânză dulce, dar nu voiam prea multe calorii. Zis și făcut. Am pus în vasul robotului o cutie de quark, una de cottagge cheese light, 2 ouă, îndulcitorul și coaja de lămâie. Le-am mixat până am obținut o cremă fină, apoi am transferat amestecul într-un bol și am adăugat stafidele. Puteți pune și merișoare, caise uscate, nuci sau alune, cum doriți! Am feliat clătitele și le-am pus și pe ele în crema de brânză, asigurându-mă că fiecare bucățică s-a bălăcit bine în această compoziție aromată. Dacă nu numărați caloriile puteți urma această rețetă (click pe link) sau o puteți adapta pe cea pe care tocmai v-o scriu, folosind brânză grasă de vaci, smântână și zahăr obișnuit, poate și ceva mai mult unt.
Am uns o tavă ceramică de 24×24 cm cu foarte puțin unt și am presărat un pic de zahăr brun. Zahărul se va carameliza la coacere și va da un gust minunat budincii. Am răsturnat și amestecul de brânză și clătite, am nivelat ușor cu o spatulă, apoi am presărat încă un strop de zahăr brun.
Am copt budinca pentru 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Ce fel miroase în casă! Am scos budinca și am lăsat-o la răcorit. Ea trebuie lăsată 15-20 de minute pentru a putea scoate felii frumoase. Mie îmi place caldă, dar este foarte bună și rece sau, eventual, ușor reîncălzită!
Sper să o testați și voi și să vă bucurați de un gust fantastic, mai ales că vă promit că nu vă îngrașă! (Cu condiția de bază de a fi cumpătați și de a nu devora toată tava!)
Poftă bună!
#buzznaturli #naturliromania
