CARTOFI NOI CU USTUROI, ROZMARIN ȘI CIMBRU

Primăvara și gusturile ei: primii cartofi noi pe care i-am găsit în piață s-au transformat într-un deliciu ce poate servi drept garnitură la friptură sau poate fi un fel de sine stătător, de post, lângă o salată verde.

Așa cum mă știți, nu e nimic complicat, se prepară rapid și nici nu trebuie supravegheați prea mult. Eu am presărat peste ei niște feta după ce i-am scos din cuptor, dar dacă țineți post, puteți toca puțin pătrunjel verde.

INGREDIENTE (4 porții)

  • 1 kg de cartofi noi;

  • 4 căței de usturoi;

  • 2 linguri de ulei;

  • 1 lingură mix cartofi la cuptor;

  • 1 crenguță de rozmarin;

  • 2-3 crenguțe de cimbru;

  • Sare și piper, după gust;

  • Opțional, 30 g feta mărunțită sau 1/4 de legătură de pătrunjel verde.

Cartofii mei au fost mici, așa că i-am spălat bine de tot și i-am lăsat cu coajă, apoi , pe cei mai dolofani, i-am tăiat în două.

I-am uscat bine cu șervete de bucătărie și i-am pus într-un bol, apoi am pus peste ei sare, piper, mixul de condimente, usturoiul pisat și ulei. I-am masat bine și i-am lăsat deoparte, cât am încins cuptorul la 200 de grade și am pus hârtie de copt într-o tavă de 24×24 cm.

Și pentru că vreau să vă fac o surpriză, vă reamintesc că puteți cumpăra condimente de la SpiceHub cu un discount special de 10%, folosind codul SH10. Dar nu e doar atât! Discountul nostru este cumulabil, iar în această perioadă SpiceHub are reducere de 20% la toate produsele, deci puteți avea o economie totală de 30% din valoarea comenzii, așa că, fuguța pe site pentru a vă face stocul de condimente, păstăi de vanilie și orice vă mai face cu ochiul!

Am transferat cartofii în tavă, am pus deasupra crenguțele de cimbru și rozmarin și am acoperit tava cu folie de aluminiu. Am copt cartofii acoperiți pentru 45 de minute, apoi am luat folia și i-am lăsat să se rumenească alte 20-35 de minute.

După coacere, am presărat brânză feta și i-am servit cu salată de primăvară. Dacă țineți post, săriți peste brânză și serviți-i cu mujdei de usturoi sau pătrunjel verde tocat!

Poftă bună!

Lasă un răspuns