BUDINCĂ DE PERE

Aveam 4 pere pe care copiii le tot ocoleau, așa că m-am gândit să le transform într-o gustare delicioasă, cu puține calorii! A ieșit bună tare, astfel că nu pot ține rețeta doar pentru mine.

Această budincă are o textură cremoasă, asemănătoare clafoutis-ului, este potrivit de dulce și bogată în fructe. Eu am înlocuit zahărul cu eritriol și laptele cu lapte de migdale, dar voi alegeți ce vi se potrivește mai bine. În varianta mea, o porție are în jur de 180 kcal, deci nu am avut nicio remușcare când am servit-o cu o cupă de înghețată de vanilie.

INGREDIENTE

  • 4 pere;

  • 1 măr;

  • 3 ouă mici;

  • 80 g eritriol/zahăr;

  • 80 g făină;

  • 30 g unt topit;

  • 40 ml lapte de migdale;

  • 1 plic de zahăr vanilat;

  • 1 lingură Sugar Daddy;

  • 25 g fulgi de migdale;

  • Un praf de sare.

  • extra:
  • 10 g de unt pentru uns tava;

  • 2 linguri de pesmet pentru tapetat.

M-am ocupat întâi de aluat: într-un bol am amestecat ouăle, laptele, îndulcitorul, untul topit, făina, sarea, zahărul vanilat și mixul de la SpiceHub (pe care îl puteți lua cu 10% reducere, folosind codul SH10, iar în această perioadă, discountul fiind cumulabil cu oferta de pe site, aveți o reducere totală de 30% din valoarea comenzii).

Am obținut un aluat cremos și fin, asemănător celui de clătite.

Am curățat fructele de coajă și cotoare, le-am feliat cât am putut de subțire și, pe măsură ce le-am curățat, le-am scufundat în aluat, omogenizând cu spatula, după fiecare tranșă. Puteți folosi doar pere sau doar mere, urmând rețeta de aici. Eu am pus pere și măr pentru diversitatea de gust și pentru că perele pe care le aveam nu erau suficiente. 😁

Între timp, am încins cuptorul la 180 de grade.

Poate părea puțin aluat, dar vă asigur că nu este. Este suficient cât să lege bine fructele, dar să nu ne îngrașe. Am tapetat o formă de 1,5 l (30×19 cm) cu unt și pesmet, apoi am răsturnat amestecul de aluat și fructe. Fulgii de migdale i-am presărat deasupra.

Am copt budinca pentru aproximativ 50 de minute, până ce s-a rumenit, iar mijlocul a devenit ferm. Dacă vi se pare că se rumenește prea mult, o puteți acoperi cu hârtie de copt, până la finalul coacerii.

După coacere, budinca trebuie lăsată să se răcorească puțin. Eu am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei, apoi am dat-o la frigider peste noapte, întrucât o preferăm rece, de la frigider. Se poate servi și călduță, e chestiune de gust.

Opțional, o puteți pudra cu o lingură de zahăr, iar variantele noastre preferate de servire sunt fie cu sos caramel și frișcă, fie cu un glob de înghețată de vanilie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns