CLĂTITE CU LAPTE CLOCOTIT

Îmi tot propusesem să postez această rețetă, pentru a testa și voi cele mai fine și mai subțiri clătite! Rețeta este rusească și este un aluat un pic neobișnuit pentru clătite, dar iese extrem de fin și catifelat, iar clătitele sunt incredibile!


V-am povestit deja că ai mei sunt mari amatori de clătite și le mănâncă oricum: goale, pudrate cu zahăr și fructe, cu umpluturi “sărate”, cu miere, dulceață, frișcă sau ciocolată. Din aceste motive, veți găsi multe rețete de clătite, care de care mai specială, întrucât refuz să gătesc același lucru de prea multe ori din mai multe considerente: îmi place să ne diversificăm meniul și sunt milioane de gusturi de încercat, să nu ne limităm!

INGREDIENTE

  • 300 ml sana light;

  • 180 g făină;

  • 2 ouă;

  • 200 ml de lapte clocotit;

  • Un vârf de cuțit de bicarbonat;

  • Un praf de sare;

  • 20 ml de ulei.

Într-un bol am amestecat ouăle cu sana, făina, bicarbonatul și sarea. Am pus laptele la fiert într-un ibric. Când a început să clocotească, l-am luat de pe foc și l-am turnat în aluat, în fir subțire, amestecând continuu cu telul până la omogenizare.

Această metodă ajută la dezvoltarea glutenului, iar rezultatul este un aluat mai subțire decât cel cu care suntem obișnuiți pentru clătite, foarte fin, fără cocoloașe. Am pus apoi uleiul și am amestecat din nou, iar aluatul este gata.
Am copt clătitele ca de obicei, în tigaia antiaderentă, neunsă și le-am întors cu spatulă când marginile se rumeneau. Clătitele ies foarte subțiri și elastice, nu se vor rupe. Din compoziția aceasta mi-au ieșit 9 bucăți.

Le-am servit la micul dejun, fiecare cu umplutura preferată! Neavând zahăr sau arome în compoziție, gustul este neutru, deci se pot umple cu chestii dulci sau sărate, deopotrivă!
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *