Negresele sunt printre favoritele mele, însă le fac destul de rar pentru că o negresă extraordinară nu este prea prietenoasă cu silueta. În cazul în care sunteți la dietă, renunțați să mai citiți această rețetă și treceți direct la cea de negresă low carb, fără făină și fără zahăr – rețeta aici.
Dacă vreți să vă delectați cu cea mai bună negresă, pufoasă și aromată, vă invit să urmați pașii de mai jos:
Servings
10-12 porții
Prep time
15 min
Cooking time
45 min
Calories
350 kcal/100 g
INGREDIENTE
6 ouă;
55 g ciocolată neagră;
220 g zahăr;
55 g unt;
80 g făină;
30 g cacao;
1 lingură de esență de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;
un praf de sare;
1 linguriță de praf de copt, opțional;
350 g vișine fără sâmburi, bine scurse – opțional.
INDICAȚII
- Am topit ciocolata împreună cu untul și le-am lăsat la răcorit înainte de a le folosi. Ciocolata trebuie să fie de calitate, cu minimum 50% cacao, iar untul de 82% grăsime.
- Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă, cu 120 de grame de zahăr, până am obținut o bezea fermă și lucioasă.
- Separat, am bătut gălbenușurile cu restul de 100 g de zahăr, până au devenit cremoase.
- Apoi, am adăugat untul și ciocolata topite și extractul de vanilie.
- Peste amestecul obținut am adăugat făină și cacao, ambele cernute, apoi am omogenizat. În acest stadiu, aluatul este foarte dens așa că am adăugat două linguri de bezea și le-am mixat împreună cu aluatul. Restul de bezea l-am încorporat cu spatula, prin mișcări largi, pentru a păstra aerul din albușuri. Dacă aveți dubii cu privire la cât de bine ați bătut albușurile, adăugați o linguriță de praf de copt pentru a vă garanta reușita.
- Am transferat aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am nivelat cu spatula.
- Am adăugat vișinele bine scurse, având grijă să le împart cât mai uniform. Puteți folosi orice fel de fructe acrișoare: mix de fructe de pădure, zmeură, cireșe, etc. Eu am folosit vișine congelate. Da, știu că am spus aici că era ultima pungă, însă am făcut rost de încă una. 🙂 Dacă nu vă place ideea de a folosi fructe, le puteți omite, însă au farmecul lor!
- Am dat negresa la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, apoi am redus la 160 de grade și am lăsat încă aproximativ 15 minute. Prăjitura este gata când trece testul scobitorii. După coacere, am scos prăjitura din tavă și am lăsat-o să se răcorească pe un grătar de bucătărie.
- După răcirea completă, am putut să o feliez. Este absolut grozavă, pe cuvânt de femeie însărcinată! Se simte bine gustul de ciocolată și se completează perfect cu vișinele acrișoare, este fragedă, pufoasă, se topește în gură!
- Opțional, o puteți servi cu frișcă.
Poftă bună!
[…] nu țineți post, puteți încerca și negresa cu vișine. Iar dacă țineți dietă, puteți încerca negresa low carb, fără făină și fără […]